JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2020

Natt til tirsdag trappes vekterstreiken nok en gang opp

Uformelle samtaler mellom partene i vekterstreiken førte ikke fram. Arbeidsmandsforbundet trapper opp vekterstreiken for åttende gang. Ytterligere 95 vektere tas ut i streik natt til 2. desember.
Totalt vil 2468 vektere være i streik fra neste uke.

Totalt vil 2468 vektere være i streik fra neste uke.

Paul S. Amundsen

ane.borrud@lomedia.no

Denne uka har Arbeidsmandsforbundet trappet opp vekterstreiken to ganger. Natt til tirsdag 24. november gikk 136 vekter ut i streik, og natt til lørdag 28. november er 85 nye vektere tatt ut. Fredag 27. november melder forbundet at ytterligere 95 vektere vil bli tatt ut i streik natt til 2. november.

• Full krangel om nivået på vekterlønningene

Kun Securitas

I den niende opptrappingen er det kun vektere i Securitas som tas ut. I Oslo er det 20 Securitas-vektere som tas ut, i Drammen 12, i Kristiansund 11, i Trondheim 8 og Bergen 8. Arbeidsmandsforbundet tar også ut fem vektere ved Heliporten i Hammerfest. Dermed er alle Heliportene i Norge rammet av vekterstreiken.

– Det er Securitas som er vår største medlemsbedrift og er den største aktøren i bransjen, så da ønsker vi å legge ekstra press på dem, sier forbundssekretær i Arbeidsmandsforbundet, Terje Mikkelsen.

Totalt vil 2468 vektere være i streik fra neste uke.

• «NHO Service og Handel løper fra sitt ansvar i vekterstreiken», skriver tillitsvalgt

Det har vært uformelle samtaler

Mikkelsen forteller at det har vært uformelle samtaler mellom partene denne uka, men at de ikke førte fram.

– Vi hadde et håp om å finne en løsning, men det kom ikke noe ut av samtalene. Vi står fortsatt så lange fra hverandre at vi ikke har funnet en løsning, sier Mikkelsen.

Derfor trapper nå Arbeidsmandsforbundet opp streiken ytterligere.

– Vi ønsker å oppnå det samme som ved alle opptrappingene hittil – å legge press på arbeidsgiverne slik at de ser det er formålstjenlig å komme til en enighet. Streiken går jo ut over hele bransjen. Det bør arbeidsgiverne også ta innover seg. Det handler ikke bare om dette oppgjøret, men om hele bransjen i seg selv.

«Det er forferdelig å se på det som utvilsomt må kalles streikebryteri», skriver vekter Joakim

– Ingen signaler om tvungen lønnsnemnd

– Heliportene er nå hardt rammet. Frykter dere for tvungen lønnsnemd?

– Jo flere vi tar ut, jo større sjanse er det for at det blir tvungen lønnsnemd. Men vi har ikke fått noen signaler om tvungen lønnsnemd foreløpig, avslutter Mikkelsen.

Les alle sakene om vekerstreiken her

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse