JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Monica Nymoen blir daglig leder i FO

Nå styrker FO ledelsen. Monica Nymoen rykker opp fra stillingen som avdelingsleder til nyopprettet stilling som daglig leder i FO.
Monica Nymoen får ny stillingstittel i FO.

Monica Nymoen får ny stillingstittel i FO.

FO

simen@lomedia.no

Fellesorganisasjonen (FO) har i dag to likestilte administrative ledere: Monica Nymoen er leder for avdelingen politikk og administrasjon, mens Marit Wahlstedt er avdelingsleder for administrasjon og støtte.

Denne måneden har begge stillingene vært lyst ut. Men ifølge Monica Nymoen er det langt fra så dramatisk som det kan se ut.

– Jeg blir i FO, sier hun til Fontene.

Ønsket endring

Nymoen går over i en nyopprettet stilling som daglig leder, og blir dermed sjefen til begge avdelingslederne. Dermed skal det inn en ny person i hennes gamle stilling.

Marit Wahlstedt slutter i FO.

– Jeg og Marit har jobbet godt sammen, men for en stor organisasjon som FO, har det vært en utfordring å dele daglig lederstillingen på to personer. Vi skal både ivareta det strategiske overordnede lederansvaret og følge opp alle de ansatte i avdelingene på en god måte, sier Nymoen.

Å endre lederstrukturen i FO har vært et ønske fra begge avdelingslederne. Da Marit Wahlstedt sa opp sin stilling tidligere i år, fant de ut at det var et bra tidspunkt å gjøre det på.

– Jeg fikk et jobbtilbud som jeg takket ja til. Jeg har jobbet hele mitt voksne liv i fagbevegelsen, og tenker det kan være fint å prøve noe annet. Jeg kommer til å savne kollegene mine i FO, sier Wahlstedt.

Flere medlemmer: FO vokser kraftig – her er oppskriften på suksessen

Sterk vekst

Hun understreker at hun og Nymoen har samarbeidet godt i den delte lederstillingen.

– Men nå frigjør vi 50 prosent av hver avdelingslederstilling til å være enda tettere på avdelingene. FO er kjempeheldige som får Monica som daglig leder – der kommer hennes lederegenskaper godt med, sier Wahlstedt.

Grunnen til at FO nå velger å omorganisere ledelsen, skyldes at organisasjonen har vokst mye, ifølge Nymoen. Antallet medlemmer har vokst med 10 prosent siden 2021. Denne uka runder FO 26.000 yrkesaktive medlemmer og 35.000 medlemmer totalt.

– Det betyr at vi må ansette flere hoder i organisasjonen til å følge opp medlemmer og tillitsvalgte. Det å ha personalansvar for mange ansatte har krevd mye av oss, og derfor blir vi nå tre i ledergruppa, sier Nymoen.

Kvisvik går av

Denne høsten går også Mimmi Kvisvik av som FO-leder, samtidig som det blir en ny administrativ lederkabal.

– Det er en travel høst med kommunevalg og landsmøte i FO. Hvordan vil lederskiftene påvirke organisasjonen?

– Vi jobber godt under press. Det er en spennende og hektisk periode vi er i nå, med forberedelser til landsmøtet i november, så vi kan ikke miste ressurser. Derfor skal også Marit fungere som avdelingsleder fram til vi har fått på plass en ny. Hun har vært en veldig god leder for avdelingen, sier Nymoen, som forteller at det har kommet sterke søkere til stillingene.

– Vi er rimelig sikre på at dette blir en god kabal for FO.

Landsmøte i FO: Marianne Solberg kan bli ny forbundsleder i FO

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse