JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommunesammenslåing

Lønnskutt for lærer Christian: Viktig møte avgjør

Saken gjelder lærere som fra og med 1. august 2020 har fått kutt i lønna på opp til 10.000 kroner ved tap av funksjonstillegg etter kommunesammenslåing mellom Ålesund, Haram, Sandøy, Skodje og Ørskog.
HOVEDTILLITSVALGT: Lærer Christian Holstad Lilleng ble fratatt 6.000 i lønn ved tap av funksjonstillegg etter kommunesammenslåing mellom kommunene Haram og Ålesund. Han nekter å godta kuttet.

HOVEDTILLITSVALGT: Lærer Christian Holstad Lilleng ble fratatt 6.000 i lønn ved tap av funksjonstillegg etter kommunesammenslåing mellom kommunene Haram og Ålesund. Han nekter å godta kuttet.

Privat

sidsel@lomedia.no

Lærer Christian Holstad Lilleng ble fratatt 6.000 kroner i lønn etter kommunesammenslåing mellom kommunene Haram og Ålesund. Han og flere kolleger nekter å godta kuttet.

Skolenes landsforbund (SL) krever i et brev til Ålesund kommune at deres medlemmer beholder tilleggene slik de var avtalt før kommunesammenslåingen 1. januar 2020 og at de får etterbetalt det som er trukket i lønn til nå.

Viser til arbeidsmiljøloven

SL mener det ikke er hjemmel i arbeidsmiljøloven verken til å endre tidligere lokalt framforhandlede lønnstillegg med bakgrunn i kommunesammenslåingen, eller at det er anledning til å foreta lønnstrekk uten spesifikk avtale. SL mener deres medlemmer ikke er omfattet av en avtale som er inngått mellom Ålesund kommune og Utdanningsforbundet og at det er et klart tariffbrudd å gjøre den gjeldende også for deres medlemmer.

Rødt nivå i skolene: Den nye nedstengningen må utløse krisepakker til skolene, mener Arbeiderpartiet

Fjorten dagers frist

Brevet til Ålesund kommune er undertegnet av hovedtillitsvalgt for SL Christian Holstad Lilleng i Ålesund og fylkesleder Sissel Stokke i Skolenes landsforbund Møre og Romsdal. Ålesund kommune har frist på fjorten dager til å avtale forhandlingsmøte med SL.

Ny undersøkelse: Kommunene styrer mot kraftig underskudd. Verst går det ut over skolene

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse