JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Frode Ersfjord fra FLT kan få stortingsplass for SV

Frode Ersfjord (38) ønsker å bidra til å løfte SV i industripolitikken. Jobben som kommunikasjonsrådgiver i FLT har gitt ham perspektiver.
Frode Ersfjord kjemper om andreplassen på stortingsvalglista til Akershus SV. Hans virke som kommunikasjonsrådgiver FLT har gitt ham perspektiver.

Frode Ersfjord kjemper om andreplassen på stortingsvalglista til Akershus SV. Hans virke som kommunikasjonsrådgiver FLT har gitt ham perspektiver.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

Nominasjonsprosessen er i full gang over det ganske land. Akershus SV er intet unntak.

Nestleder i SV, Kirsti Bergstø, har flyttet til fylket.

Hun er storfavoritt til å kapre førsteplassen, men Sheida Sangtarash har ikke gitt opp kampen helt.

Frode Ersfjord fra Bærum kan kapre andreplassen, men Torleif Hamre har ambisjoner om å rykke opp, og Mahmod Ahmad er også aktuell.

Nicholas Wilkinson sitter på Stortinget fra Akershus i dag. Han har sagt nei til renominasjon.

SV-topp vil tilbake til Stortinget – velger å bytte fylke

Industripolitikken

Ersfjord er lansert av sitt eget kommuneparti og er tent på å bidra til å løfte SV i industripolitikken. I tillegg er han svært aktiv i kampen mot atomvåpen, som tidligere leder for organisasjonen «Nei til Atomvåpen».

– Jeg har lyst til å ta SV inn i en mer industripolitisk retning. Som politikere må vi ta inn over oss den frykten for arbeidsplassene som folk faktisk har. Vi må ha med oss industrien i det grønne skiftet. De som jobber i industrien har bidratt til det eventyret som er skapt i Norge. En ny grønn industri krever statlige initiativ lik de vi så på starten av oljealderen, sier Frode Ersfjord til FriFagbevegelse.

– Vi må tørre å satse på sterkere statlig eierskap for å få i gang en industrisatsing som er grønn. De planene finnes ikke i dag. Det er ingen motsetningsforhold mellom industrien og klima, poengterer han.

– Norsk strøm fra fornybare energikilder må i størst mulig grad brukes i Norge og kunne nyttiggjøres av industrien, mener han.

May Bente mistet jobb og AFP: – Tragisk

Fagarbeidere

Frode Ersfjord har selv ingen bakgrunn fra industrien, men jobben som kommunikasjonsrådgiver i et industriforbund har gitt ham perspektiver han ikke hadde før.

– Vi må forstå bedre hvordan man tenker i industrien, mener Ersfjord.

– Norge har blant verdens beste fagarbeidere i industrien. Vi er verdensledende på en rekke områder, takket være en fagbevegelse som har gjort det «dyrt å drive» dårlig. Tariffavtaler som sikrer arbeidsvilkår og lønn er vårt fremste konkurransefortrinn, mener SV-kandidaten.

– SV har mye å lære av fagbevegelsen. Samtidig må også SV være et parti for industriarbeiderne og ta de på alvor, mener Ersfjord.

I fagbevegelsen har han på nært hold sett hvor viktig satsingen på de tekniske fagskolene blir for fremtiden.

Pandemiforsker: – Det er alltid de som har minst fra før, som rammes hardest under kriser

– Skal vi kunne klare en grønn omstilling er vi avhengig av en massiv satsing på fagskolene. Her mener jeg SV bør legge lista høyt, og bli med på at vi skal få 100 000 fagskoleplasser i løpet av det neste tiåret, sier han.

Nedrustning ligger også hans hjerte nærme.

– Her må vi virkelig lede an. Vi trenger en rødgrønn samling i nedrustningspolitikken. Vi har en regjering som har trukket oss flere tiår tilbake i tid. Vi har ingen grunn til å forsvare atomvåpenstater. Vi må si at nok er nok, sier Frode Ersfjord.

Flere nyheter om folk i fagbevegelsen

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse