JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fellesforbundets landsmøte 2023

Julie Wilhelmsen vil inn i ledelsen – lanseres i innspurten

Kampen om de to ledige plassene i Fellesforbundets ledelse tetter seg til. Nå lanseres avdelingslederen for Troms, Finnmark og Svalbard.
Wilhelmsens kampsaker er fagutdanning, likestilling og ungdomsarbeid.

Wilhelmsens kampsaker er fagutdanning, likestilling og ungdomsarbeid.

Jonas Fagereng Jacobsen

etk@lomedia.no

– Julie er en dyktig leder. Da hun tok over hadde avdelingen store problemer, i dag fungerer den veldig godt og har medlemsvekst, sier Tommy Rannov Nystad, som selv leder naboavdelingen på Helgeland.

Nå lanserer han Wilhelmsen som kandidat til forbundsledelsen, helt på tampen av valgkampen.

Hennes nestleder Lars-Vegar Berg Pettersen gir også tydelig støtte:

– Hun er tydelig, engasjert og inkluderende. Det er mye på grunn av henne at vi har så oppegående ungdomsutvalg i avdelinga, forteller nestlederen.

Oppfordrer hele nord til støtte

Grunnen til den sene annonseringen av kandidaturet er at den andre aktuelle kandidaten fra Nord, Tom Einar Karlsen, ble klar for Stortinget så sent som mandag.

Nå oppfordres hele delegasjonen fra Nord-Norge til å støtte Wilhelmsen, selv om Rannov Nystad understreker at de har frie mandater.

– Hun er lærevillig, nysgjerrig og takler nye oppgaver veldig godt, sier Rannov Nystad.

Han sier han beundrer henne for å ønske seg inn i ledelsen, fordi det er en tøff jobb og krevende livsstil. Allikevel har Rannov Nystad full tro på at avdelingslederen vil klare seg godt om hun blir valgt inn.

Brenner for organisering og ungdomsarbeid

Selv beskriver Wilhelmsen seg som engasjert og uredd. Som 19-åring ble hun valgt som tillitsvalgt for 30 rørleggere. Nå har 34-åringen allerede 15 års fartstid i forbundet.

Før hun tok over styringen av avdeling 74 i 2017, var Wilhelmsen nestleder i det sentrale ungdomsutvalget.

Hun er stolt av avdelingen hun har vært med på å bygge opp, særlig at antallet medlemmer vokser i en region som sliter med fraflytting.

– Jeg har bred erfaring fra mange overenskomster og brenner for organisasjonsbygging, sier Wilhelmsen.

Erstatte gammelt med ungt

Hennes kampsaker er fagutdanning, likestilling og ungdomsarbeid. Nå venter noen spennende dager med valgkamp og bakromsarbeid på landsmøtet.

Ikke minst fordi Rannov Nystad og Wilhelmsen ser på landsmøtet som en mulighet for fornyelse:

– Vi støtter Julie og Joakim Gebhardt. De har jobbet sammen før i DSU. To eldre skal ut, nå kan vi få to flinke, unge folk inn, mener Rannov Nystad.

Les mer: Eggum maner til kamp: – Høyresiden er hovedfienden

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse