JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav ber folk ta kontakt om de tror de er berørt av feilbehandling

Nav-sjefen ber folk som tror de er berørt av feilbehandling i sammenheng med Nav-saken om å ta kontakt.
Nav-sjef Hans Christian Holte.

Nav-sjef Hans Christian Holte.

Leif Martin Kirknes

Onsdag ble det kjent at Efta-domstolen mener feiltolkningen av EØS-regelverket strekker seg tilbake til før 2012.

I en pressemelding opplyser Nav-sjef Hans Christian Holte at de er ferdig med behandlingen av sakene til personer som var rammet av uretttmessige tilbakebetalingskrav og saker til personer som har fått urettmessig stans eller avslag.

– Vi har nå gjennomgått over 60.000 saker og avsluttet arbeidet med å finne berørte fra perioden etter 1. juni 2012. Jeg vil oppfordre alle som mener de er berørt, men som ikke har fått brev fra Nav, om å ta kontakt, sier Holte i pressemeldingen.

Mye lest: Anna risikerer å tape 14.730 kroner i måneden hvis hun jobber

Saksbehandlingen fortsetter på saker til personer med urettmessig trekk av arbeidsavklaringspenger i en periode (avkortning). Det anslås at om lag ytterligere 1.500 personer vil få etterbetalt penger etter behandling av disse.

Det totale omfanget av personer som er rammet av feiltolkningen etter 1. juni 2012, anslås å være i overkant av 7.000 personer.

Mye delt: Lars behandler dagpengesøknader i Nav: – Vi er fabrikkarbeidere

Denne skaper debatt: Linn (38) ble «naver»: – Jeg så et system hvor effektivitet er viktigere enn å hjelpe sårbare mennesker

Warning
Annonse
Annonse