JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frivillige organisasjoner:

Norsk Folkehjelp fikk 60 nye medlemmer på 60 minutter

Etter at Norsk Folkehjelp ble innlemmet i LOfavør, passerer ordningen en million «brukere». Da nyheten ble sluppet ga det et rush av nye medlemmer.
Det betyr veldig mye for oss på mange fronter, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette Westhrin.

Det betyr veldig mye for oss på mange fronter, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette Westhrin.

Ylva Seiff Berge

helge@lomedia.no

Norsk Folkehjelp ble stiftet av LO i 1939 og er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Med over 2000 frivillige mannskaper gjennomfører folkehjelpen over 400 redningsaksjoner årlig.

I løpet av 2020 har Norsk Folkehjelp vært en avgjørende støtte til kommuner og helsetjenesten i forbindelse med Covid19.

Nå er den frivillige organisasjonen innlemmet i LOfavør-ordningen.

– Det betyr veldig mye for oss på mange fronter. Det gjør at vi kommer til å få mange nye individuelle medlemmer blant LO-medlemmene. Det har alltid vært et mål for oss, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette Westhrin til FriFagbevegelse.

Allerede den første timen etter at nyhetsbrevet om dette gikk ut, fikk Norsk Folkehjelp 60 nye medlemmer.

Aktuelt: Frivillige i Folkehjelpa frykter at lokallaget kan bukke under – nå krymper inntektene for hver dag

Styrker samarbeidet

Westhrin og Norsk Folkehjelp er opptatt av å finne stadig nye områder hvor samarbeidet med nettopp LO kan styrkes.

– Samarbeidet i seg selv har en stor verdi. Men nå kan vi også bli en del av nyhetsbrevene til LOfavør. Skjer det store humanitære katastrofer kan vi få ut informasjon raskt om det til alle LOs medlemmer. Det i seg selv har en enorm betydning for oss, sier Henriette Westhrin.

– Hvordan kom samarbeidet i stand?

– Det begynte med at vår styreleder Gerd Kristiansen (den forrige LO-lederen) og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen hadde et møte hvor de snakket om hvordan samarbeidet kan bli bedre. At det endte slik det gjorde gjør meg både stolt og glad. Det er en enorm anerkjennelse av oss som organisasjon. Det gjør også at vi i en enda større grad føler oss som en stor del av LO-familien, sier Henriette Westhrin.

Hun er også glad for at LO-familien har gitt over en million kroner til Norsk Folkehjelp i forbindelse med redningsaksjonen etter skredet i Gjerdrum i romjula.

Mye lest: Beredskapsleder Guttorm rykket ut til skredkatastrofen: – En aksjon jeg aldri kommer til å glemme

Flere medlemmer

Nettopp å bidra til flere medlemmer i Norsk Folkehjelp er en av grunnene til at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen synes dette er en god ordning.

– LO ønsker å gi et bredt og godt tilbud til hver enkelt av de 967.000 medlemmene i LO-familien. Samarbeidet mellom LOs egen solidaritetsorganisasjon og LOfavør vil kunne bidra til at enda flere LO-medlemmer får mulighet til å støtte opp under Norsk Folkehjelps viktige arbeid i Norge og ute i verden, sier han i en pressemelding.

Gerd Kristiansen sier at de i samarbeidet vil sette spesielt søkelys på det arbeidet Norsk Folkehjelp gjør innen redningstjenesten i Norge.

– Nå sist i Gjerdrum der vi bidro med over 50 mannskaper og 10 beredskapsambulanser mobilisert fra lokallag i hele Sør-Norge, sier Gerd Kristiansen.

Hun er veldig glad for at Norsk Folkehjelp nå blir en del av det gode og brede tilbudet til LO-forbundenes medlemmer gjennom LOfavør.

– Samarbeidet betyr at Norsk Folkehjelp får en god mulighet til å rekruttere flere aktive medlemmer som kan bety flere aktive frivillige og dermed økt beredskap i Norge, poengterer hun.

Mye delt: Folkehjelpa-lederen frykter flere katastrofer som i Gjerdrum

Annonse

Flere saker

Annonse