JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Blir permitterings- og dagpengeordning forlenget?

Permitteringsordningen: Stortinget blir ikke hasteinnkalt ennå

Presidentskapet i Stortinget vil etter alt å dømme avvente fredagens møte mellom arbeidsministeren og partene i arbeidslivet, før det eventuelt er aktuelt å innkalle til hastemøte i Stortinget.
Presidentskapet i Stortinget vil avvente fredagens møte mellom partene i arbeidslivet før representantene vil, bli hasteinnkalt.

Presidentskapet i Stortinget vil avvente fredagens møte mellom partene i arbeidslivet før representantene vil, bli hasteinnkalt.

Illustrasjonsbilde

helge@lomedia.no

Tirsdag møter presidentskapet for å ta stilling til om det skal innkalles til et hastemøte i Stortinget om å forlenge koronatiltakene som etter planen utløper 1. oktober.

Bakgrunn: Trangere for permitterte og ledige: Disse korona-ordningene blir borte fra 1. oktober

Rødt, Senterpartiet, SV og Arbeiderpartiet har denne uken sagt at de vil få på plass en forlenget ordning, og Rødt har bedt presidentskapet om å hasteinnkalle Stortinget. Frp har også gitt sin støtte til dette.

Mandag kveld sendte LO og Hovedorganisasjonen Virke et brev til Arbeids- og sosialdepartementet, hvor de ber om et hastemøte med arbeidsministeren om det samme. Torbjørn Røe Isaksen svarte med å innkalle partene til et møte førstkommende fredag.

Tror på løsning fredag

Målet til LO og Virke var nettopp å få en rask framdrift i saken og unngå at Stortinget måtte hasteinnkalles. Arbeidspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud, mener dette vil være en riktig framgangsmåte for å få en hurtig løsning på saken. Arbeiderpartiet går derfor inn for å avvente fredagens møte. Det samme gjør Fremskrittspartiet, får FriFagbevegelse bekreftet.

– Hvis vi mener noe med trepartssamarbeidet, er det en viktig forutsetning at partene i arbeidslivet kan ha dette møtet uten at Stortinget griper inn. Det vil være trepartssamarbeid i praksis. Nå forventer jeg at regjeringen faktisk forstår hva dette er verdt, legger hun til.

– Jeg har store forventninger om at dette vil løse seg på fredag. Det vil være rart om statsråden innkaller partene i arbeidslivet uten å komme med noe tilbud til partene. Regjeringen er tvunget til å finne en akseptabel løsning, sier Rigmor Aasrud.

– Dette er trepartssamarbeid i praksis. Nå forventer jeg at regjeringen faktisk forstår hva trepartssamarbeidet er, legger hun til.

Mye lest: Bente (57) og kollegaene på Værnes kan miste jobben 1. oktober: – Dette er bare trist

Holdes i beredskap

Kommer ikke statsråden med en akseptabel løsning må Stortinget hasteinnkalles, mener Aasrud.

Etter det FriFagbevegelse erfarer er det gitt beskjed til Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter om å holde seg i beredskap om regjeringen ikke kommer til enighet med partene i arbeidslivet fredag.

Annonse
Annonse