JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LOs sommerpatrulje reiser ut mandag

Hundrevis av engasjerte unge står nå klare til å sjekke arbeidsforholdene til ungdommer over hele landet.
LOs sommerpatrulje starter mandag.

LOs sommerpatrulje starter mandag.

Ole Palmstrøm

rikke.jeppsson@lomedia.no

Ansvarlig for årets sommerpatrulje er LOs ungdomsrådgiver Pål Henriksen Spjelkavik. Han er spent. I fjor satte de nemlig rekord med over 600 deltakere.

– Dette var stort. I fjor sjekket sommerpatruljen over 6.000 virksomheter. Folk ute i fylkene er effektive, de er flinke, og på den måten får vi dekket veldig bredt, sier Pål Henriksen Spjelkavik.

LOs sommerpatrulje består av folk fra LOs og i hovedsak unge tillitsvalgte. Pål Henriksen Spjelkavik legger til at alle LO-medlemmer får være med på sommerpatruljen, både de som er unge og de som føler seg unge.

Få nyhetsbrevet vårt

– Stort sett er folk glade for å se oss, men vi opplever at både arbeidstakere og arbeidsgivere kan bli litt nervøse når vi kommer.

Men sommerpatruljen er like mye ute etter å veilede og hjelpe både arbeidstakere og arbeidsgivere.

– Vi har som mål at flest mulig skal være fornøyde når vi drar, at de ser at dette ikke er farlig. At de ser at vi er veldig serviceinnstilte, og at vi gjør det vi kan for å få til gode arbeidsvilkår.

Det er ikke bare oppsøkende besøk LOs sommerpatrulje driver med. I fjor hadde de over 500 henvendelser via infotjenesten.

– Hvis du er litt usikker på om ting er riktig på arbeidsplassen, eller for den saks skyld, hvis du er sikker på at det er feil, så kan du både ringe eller sende epost til LOs sommerpatrulje, sier Pål Henriksen Spjelkavik.

LOs ungdomsrådgiver Pål Henriksen Spjelkavik er ansvarlig for årets sommerpatrulje.

LOs ungdomsrådgiver Pål Henriksen Spjelkavik er ansvarlig for årets sommerpatrulje.

Sissel M. Rasmussen

LOs sommerpatrulje på veien i 30 år

– Sommerpatruljen er viktig

Sommerpatruljen avdekket sosial dumping

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse