JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ikke som forventet

Sjømannsorganisasjonene skuffet over at nettolønnsordningen ikke ble styrket.
– Det er skuffende at det ikke ble noe regulering av taket da det betyr enda mer forvitring av ordningen som svekker norske sjøfolks konkurranseevne mot andre europeiske sjøfolk, sier leder i Sjømannsforbundet, Jacqueline Smith.
Direktør i Sjøoffisersforbundet, Hans Sande, går enda lenger.
– Dette kom nesten som et sjokk etter de signalene vi har fått, og dette går på troverdigheten løs til regjeringa som har fremstått som samlet i spørsmålet om å styrke ordningen. Vi hadde forventet at de kom med noe, men nå er det enda viktigere at regjeringa kommer med sin nye «Stø Kurs» og tar signalene fra næringa der, sier han.
Han er redd dette er en gavepakke til de borgerlige partiene.
– Dette kan være et slag midt i trynet på regjeringen, for man vinner ikke velgere på å være så statiske. Nå har ordningen blitt svekket hvert år siden 2008, sier han.
Han er imidlertid ikke villig til å tro helt på Frp som den store redningen.
– Jeg er glad for at Frp har den holdningen de har, men vi er veldig klar over at i 2001 og 2005 så falt Frp sjøfolkene i ryggen. Det håper vi ikke skjer igjen. De har hatt mange høye løfter tidligere, som ikke har fulgt opp i forhandlinger på borgerlig side, minner han om.
Generalsekretær i Maskinistforbundet, Hilde Gunn Avløyp mener det er underlig at partiene som har uttrykt støtte til en forbedret ordning, ikke benyttet seg av muligheten.
– Partiene kunne vist denne støtten når spørsmålet om å fjerne eller indeksregulere taket på nettolønnsordningen ble behandlet på Stortinget. Vi trenger mer enn ord for å sikre norske sjøfolk i tiden fremover, vi trenger synlig politisk handlekraft fra flere viktige partier, sier Avløyp.
Warning
Annonse
Annonse