JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsmandsforbundet sender forslag til NHO Service og Handel

Nytt forslag på bordet i vekterstreiken

Norsk Arbeidsmandsforbund har sendt over et nytt forslag til løsning på vekterstreiken til NHO Service og Handel.

Jan-Erik Østlie

Vekterstreiken er nå inne i sin tolvte uke. Flere tusen vektere som er organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund er fortsatt i streik over hele landet, men nå har forbundet levert et nytt løsningsforslag.

– Løsningsforslaget innebærer ikke økonomiske endringer utover det som allerede ligger i oppgjøret, men inneholder tekstmessige presiseringer, blant annet den legitime retten til fastlønn for vektere. Dette er et forslag som kan bringe denne konflikten til en løsning, sier forbundsleder Anita Johansen i en pressemelding.

Går vekterstreiken mot slutten? – Vi står ikke så langt fra hverandre, sier leder i Arbeidsmandsforbundet

Hun peker på at konsekvensene for sikkerhetsbransjens kunder nå er så store at begge parter må være seg sitt ansvar bevisst og bidra til en løsning. Vaktselskapene, med ett unntak, er villige til å godta den fremlagte løsningen.

– Vi har strukket oss så langt det er mulig og ber om at arbeidsgiversiden gjør det samme. Vi er åpne for dialog når som helst, sier Johansen.

Kraftige beskyldninger: Securitas er ikke interessert i å få finne en løsning på streiken, hevder vekterne

Debatt: «NHO Service og Handel løper fra sitt ansvar i vekterstreiken», skriver tillitsvalgt

Fått med deg denne? Flyplassvektere får beholde jobben mens de venter på rettssak

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse