JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kl 21: Langt unna løsning

Tre timer før meklingsfristen løper ut er det fortsatt ikke kommet på bordet noe tilbud som er i nærheten av hva de fire fagforbundene som deltar i meklingen kan godta.
- Vi har en avtale som er forpliktende for arbeidsgiverne så jeg regner med at de økonomiske kravene våre på lønn kommer på plass. Et krav som i tillegg er veldig viktig for oss er reguleringsbestemmelsen for neste år. Dette vil det nok være større strid om, den må nemlig inneholde elementer som gjør at bussarbeiderne opprettholder lønnsnivået, sier Petter Jørgensen, leder i Oslo og Omegn Bussarbeiderforening, til fagbladet Transportarbeideren.
Jørgensen understreker at begge disse kravene må innfris hvis arbeidsgiverne vil unngå streik.
Leder Jan Sivertsen i Vestnorsk Transportarbeiderforening er mest opptatt av godssektoren.
- Utfordringen innen godssektoren er at bransjen ligger under 80 prosent av industriarbeidersnittet. Topplønna er i dag kr. 143,17 per time uten rett til lokale lønnsforhandlinger. Rammene som er lagt av frontfagene er umulig for oss å forholde oss til. Om man transporterer gods eller mennesker skal lønna være omtrent den samme
Det er ikke ventet at miljø- og godsbilsektoren vil få seg forelagt noe tilbud før bussoppgjøret tilnærmet er klart.
Hold deg løpende oppdatert om utviklingen i meklingene gjennom Transportarbeiderens nettutgave.
Warning
Annonse
Annonse