JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik for tariffavtale

De ansatte på restauranten Olivia vant fram. Ledelsen måtte gi seg

Nå får de ansatte tariffavtale.
Bedre lønn og tariffavtale med Fellesforbundet var de klare kravene til de streikende Olivia-ansatte. Nå kan klubbleder Kasim Shah (til høyre) og de andre skimte seier.

Bedre lønn og tariffavtale med Fellesforbundet var de klare kravene til de streikende Olivia-ansatte. Nå kan klubbleder Kasim Shah (til høyre) og de andre skimte seier.

Håvard Sæbø

frode.ronning@lomedia.no

etk@lomedia.no

Etter mer enn to måneders streik har de ansatte ved Olivia Hegdehaugsveien vunnet fram.

De har streiket for tariffavtale og bedre lønn.

Olivia-ledelsen og Fellesforbundet, som organiserer de streikende, møttes i dag hos Riksmekleren – en uke etter at Olivia avlyste forhandlingene.

Fornøyd

Regionleder i Fellesforbundet region Øst, Birgit Tandberg, er svært fornøyd med avtalen, som gjelder fra i dag.

– Vi er svært fornøyd med at Olivia og Fellesforbundet nå har inngått tariffavtale ved Olivia Hegdehaugsveien, slik det store flertallet av de ansatte har krevd. Tariffavtalen vil gi de ansatte medbestemmelse, forutsigbarhet og trygghet i jobben, sier hun.

«Stor belastning»

Før møtet sa ledelsen ved Olivia hvorfor de ville innfri kravene:

– Vi ser nå at belastningen på medarbeiderne våre på restauranten i Hegdehaugsveien blir for stor. Dette har pågått lenge, sa daglig leder Fredrik Remmen til Børsen Dagbladet.

Derfor ble det streik: – Vi har ikke en verdig lønn

Stengte restaurant på ubestemt tid

Restauranten meldte før påske at de måtte stenge på ubestemt tid. Grunnen var at ni bedrifter var på vei ut i sympatistreik – det ville stanset levering av både mat og drikke.

Olivias daglige leder i Norge hevdet de ansatte vil tape på å få Fellesforbundet tariffavtale, sammenlignet med den nye lokale «husavtalen». Avtalen ble nylig endret for tredje gang på kort tid.

– Ledelsen endrer avtalen hele tiden. Når de ønsker, kan de endre den igjen, mener Kasim Shah, klubbleder for de streikende ansatte.

Fellesforbundets avtale vil gjelde på restauranten i Hegdehaugsveien, mens den nye lokale tariffavtalen gjelder på alle de andre Olivia-restaurantene, ifølge Fredrik Remmen.

Mye lest: Pizzakokk slår alarm om Olivia-restaurantar: – Du blir straffa for å seie kva du meiner

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse