JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik for tariffavtale

Olivia stenger Oslo-restaurant på grunn av sympatistreik

Etter snart sju uker i streik, stenger Olivia Hegdehaugsveien nå dørene på ubestemt tid.
«Vi har dessverre blitt nødt til å stenge restauranten i Hegdehaugsveien midlertidig fra og med i dag og på ubestemt tid,» skriver Olivia på sine nettsider.

«Vi har dessverre blitt nødt til å stenge restauranten i Hegdehaugsveien midlertidig fra og med i dag og på ubestemt tid,» skriver Olivia på sine nettsider.

Tormod Ytrehus

etk@lomedia.no

– Vi har ikke en verdig lønn, sa ansatte ved Olivia-restauranten i Hegdehaugsveien da de gikk ut i streik for snart sju uker siden.

De streikende krever at bedriften inngår tariffavtale med Fellesforbundet. Olivias ledelse nekter – og forrige uke avlyste de forhandlinger med forbundet hos Riksmekleren.

Tirsdag melder restauranten på egne nettsider at de er nødt til å stenge.

«Vi har dessverre blitt nødt til å stenge restauranten i Hegdehaugsveien midlertidig fra og med i dag og på ubestemt tid. Grunnen er at Fellesforbundet har varslet sympatistreik og blokade. Det betyr at Fellesforbundet sørger for at vi ikke får levert varer til restauranten.»

Dette er saken: – Dere tar kampen for hele det norske arbeidslivet

For tariff og bedre lønn – de streikende ved Olivia-restauranten i Hegdehaugsveien har et klart budskap. Her er Olivia-kokken Daniel Okorie i en støttemarkering for de streikende i februar.

For tariff og bedre lønn – de streikende ved Olivia-restauranten i Hegdehaugsveien har et klart budskap. Her er Olivia-kokken Daniel Okorie i en støttemarkering for de streikende i februar.

Håvard Sæbø

Tomme ølkraner til helgen

Til helgen skulle fagorganiserte ved Asko, Tine og Hansa Borg stanse leveringen av mat og drikke til Oslo-restauranten, for å støtte de streikende ansatte og øke presset på bedriften.

– Vi er mildt sagt oppgitt over at det i 2023 skal være nødvendig å slåss for noe så grunnleggende som tariffavtale. Det er oppsiktsvekkende, mener Mohammed Malik, klubbleder i Tine.

Også byrådsleder Raymond Johansen har engasjert seg – forrige uke ba han Olivia-ledelsen om å møte ham, for å forklare hvorfor de mener tariffavtale er urimelig.

«Vi håper å kunne åpne igjen så fort som mulig, og kommer tilbake med mer informasjon om dette etter påske,» skriver Olivia på sine nettsider.

Mye lest: Pizzakokk slår alarm om Olivia-restaurantar: – Du blir straffa for å seie kva du meiner

Klubbleder Kasim Shah sier det ikke er en husavtale de ansatte ønsker seg, men en tariffavtale med forutsigbarhet og medbestemmelse.

Klubbleder Kasim Shah sier det ikke er en husavtale de ansatte ønsker seg, men en tariffavtale med forutsigbarhet og medbestemmelse.

Håvard Sæbø

– Ledelsen endrer avtalen hele tiden

Mens Fellesforbundets medlemmer ved restauranten vil ha tariffavtale, insisterer Olivias ledelse på sin egen husavtale.

Olivias daglige leder Fredrik Remmen uttalte til FriFagbevegelse fredag at husavtalen «er vesentlig bedre tilpasset både virksomhetenes og de ansattes behov, enn Fellesforbundets såkalte Riksavtale.»

Ledelsen endret nylig husavtalen til de ansatte ved Oslo-restauranten – for tredje gang på kort tid.

Klubbleder Kasim Shah sier det ikke er en husavtale de ansatte ønsker seg, men en tariffavtale med forutsigbarhet og medbestemmelse.

– Ledelsen endrer avtalen hele tiden. Når de ønsker, kan de endre den igjen, sier han.

Kommentar: «Dette er en kamp fagbevegelsen ikke kan tillate seg å tape»

Warning
Annonse
Annonse