JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
SERIØST: – De useriøse har ikke noe i norsk arbeidsliv å gjøre, sier Sigurd Myrvoll, og mener Arbeiderpartiets «Norgesmodell», basert på blant annet Telemarksmodellen, vil kunne rydde opp.

SERIØST: – De useriøse har ikke noe i norsk arbeidsliv å gjøre, sier Sigurd Myrvoll, og mener Arbeiderpartiets «Norgesmodell», basert på blant annet Telemarksmodellen, vil kunne rydde opp.

Håvard Sæbø

Stortingsvalget 2021

Flytekniker Sigurd stiller til valg for Ap: Forsvar og fellesskap er viktigst

– Man skal aldri undervurdere Forsvarets betydning i Nord-Norge, sier Sigurd Myrvoll, som vil prøve å snu Arbeiderpartiets nedganger i landsdelen etter nedleggingen av flystasjoner.

harald@lomedia.no

BODØ: Han burde vite hva han snakker om, flyteknikeren, etter å ha jobbet i Forsvaret i mer enn 30 år. Det begynte på Kjeller, før han i 1999 flyttet til Bodø flystasjon. To år etter ble han leder for verkstedklubben der.

For tiden er han heltidstillitsvalgt for de sivile teknikerne i Forsvaret, et verv som tar så mye tid at han har permisjon fra bystyret.

– Jeg har veldig mye å gjøre på grunn av omstillingene i Forsvaret. Blant annet med nedleggelsen her i Bodø, sier han.

For i 2012 ble det bestemt at Bodø Flystasjon skulle nedlegges, noe som skal gjennomføres i løpet av 2021. Det var under en Arbeiderparti-regjering. Da Andøya ble vedtatt nedlagt i 2016, var det riktignok under en ny regjering.

– Men det førte til en kraftig vekst for Senterpartiet her oppe, sier Myrvoll.

Les også: Industrisveiser og KrF-kandidat Randi vil på Stortinget for å gjøre en forskjell i arbeidslivspolitikken

Vara for vara

Uansett hvem og hva som har skylden: Ved stortingsvalget i 2017 gikk Arbeiderpartiet fra fire til to representanter fra Nordland. Sigurd Myrvoll er på 5. plass ved valget i høst, og for den som bare ser på forrige periode er han dermed en sensasjon unna å få plass. Men for den som ser litt lenger tilbake, ser det litt annerledes ut.

– Vi håper jo på å vinne tilbake i hvert fall ett mandat, sånn at vi har tre. Dessuten satser vi på å komme i regjering, og da er det ikke utenkelig at vår førstekandidat Bjørnar Skjæran får en statsrådsplass. Og da går jo fjerdeplassen rett inn, sier Myrvoll – som dermed vil bli vara for den fast møtende vara-en.

– Og da håper jeg jo på noen opptredener på Stortinget, sier han.

Les også: Tømrer Jan-Petter stiller til valg for SV: Å bli kvitt bemanningsbransjen og bevare naturen er viktigst

FELLES: – Fellesforbundet og Arbeiderpartiet har mange felles mål, mener hovedtillitsvalgt og stortingskandidat Sigurd Myrvoll.

FELLES: – Fellesforbundet og Arbeiderpartiet har mange felles mål, mener hovedtillitsvalgt og stortingskandidat Sigurd Myrvoll.

Håvard Sæbø

Arbeid, transport, forsvar …

Det vil i så fall være en lynkarriere for 58-åringen, som ikke meldte seg inn i Arbeiderpartiet før i 2015, da han ble bedt om å stille til kommunevalg.

– Men det har alltid vært mitt parti, sier han.

– Jeg mener Arbeiderpartiet har de beste løsningene, siden de er basert på fellesskapet: at alle skal ha de samme rettighetene, uansett tykkelsen på lommeboka.

Les også: Laksebudeia Sigrid: – Folk flest er senterpartister. De vet bare ikke om det

Det mangler heller ikke på hjertesaker dersom det skulle bli noen gjesteopptredener i nasjonalforsamlingen framover. På spørsmål om hvilken komité han kunne tenke seg å sitte i, dersom han blir stortingsrepresentant, nevner Myrvoll først arbeids- og sosialkomiteen («jeg er veldig opptatt av arbeidslivspolitikk, og et seriøst arbeidsliv»), men han kunne godt tenke seg næring eller transport også («skal vi ha næringsutvikling i distriktene, må vi ha ordentlig infrastruktur, og gode tjenester der folk bor»).

– Og selvfølgelig utenriks- og forsvarskomiteen, sier han.

Les også: Sveiser Mohamed står på liste for Rødt: – Fellesskapet sitter i ryggmargen

Fem kjappe

Hva ser du helst på tv? Nyheter og debatt, krim og sport. Helst fotball, og aller helst Bodø/Glimt og Stoke.

Favoritt-mat: Pizza og gammelsalta sei.

Drømmereisemål: Puerto Rico på Gran Canaria. Der har vi vært 11 år på rad.

Har du en hobby? Hytta og fiske.

Ditt forbilde: Jeg ser egentlig gode egenskaper hos de fleste. Og da blir de på ulike vis forbilder.

Kandidaten

Navn: Sigurd Myrvoll

Alder: 58

Bosted: Bodø

Yrke: Flytekniker, for tiden frikjøpt som tillitsvalgt.

Arbeidsplass: Forsvaret

Parti: Arbeiderpartiet

Plass på lista: 5

Partiverv: Sitter i bystyret i Bodø.

Stortingsvalget 2021

Mange medlemmer fra Fellesforbundet står på partienes stortingsvalglister i år. I en serie i Magasinet fram til valget, får du møte noen av dem.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss