JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2021:

Dette er den nye lønna til oljearbeiderne

Operatør-, boring- og forpleiningsansatte får en lønnsøkning på 20.100 kroner. De som er ansatt innen boring og forpleining, får også et etterslep på 5876 kroner.
LØNNSØKNING: Oljearbeidere lander på heliporten på Sola etter å ha vært på jobb offshore. Nå får de lønnsøkning.

LØNNSØKNING: Oljearbeidere lander på heliporten på Sola etter å ha vært på jobb offshore. Nå får de lønnsøkning.

Arkivfoto: Jan Inge Haga

tonje@lomedia.no

– Vi er fornøyd med oppgjøret. Og det er positivt at alle tre forbundene (Industri Energi, Safe og Lederne) stiller seg bak resultatet, sier Lill-Heidi Bakkerud, forhandlingsleder og nestleder i Industri Energi i en pressemelding.

Tirsdag og onsdag denne uken er det forhandlinger om lønna til de som jobber offshore i operatør-, boring- og forpleiningsselskapene. Partene kom til enighet natt til torsdag.

De tre avtalene gjelder for 7000 offshoreansatte.

Mye lest: Skipsarbeider Anna risikerer å tape 14.730 kroner i måneden hvis hun jobber

Økte tillegg og engangsutbetaling

Flere tillegg får også et løft. Natt-/skifttillegget økes med 3 kroner og konferansetillegget økt med 4 kroner, til henholdsvis 83 og 104 kroner per time. Helligdagsgodtgjørelsen økes med 60 kroner til 2120 kroner. Dessuten blir det en engangsutbetaling fra det sentrale oppgjøret på 1075 kroner.

I operatørselskapene fortsetter man med lokale forhandlinger, mens boring og forpleining er ferdig med årets oppgjør.

– Vi forventer at det blir gjennomført reelle forhandlinger i de bedriftene der det nå skal forhandles lokalt, sier Bakkerud i meldingen.

I år er det mellomoppgjør. Det er derfor kun lønnsjusteringer som er oppe til forhandling.

Forhandlingene om sokkelavtalene omfatter drøyt 4.300 Industri Energi-medlemmer.

Avsløring: Halvparten av innleien hos Statsbygg var ulovlig

(Saken fortsetter under bildet)

Fornøyd: Forhandlingsleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi er fornøyd med resultatet i årets lønnsoppgjør.

Fornøyd: Forhandlingsleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi er fornøyd med resultatet i årets lønnsoppgjør.

Atle Espen Helgesen

– Innenfor ramma

I det sentrale oppgjøret mellom NHO og LO/YS ble partene enige om et generelt tillegg på 2,25 kroner, og et ekstra tillegg for de lavest lønte på 1 krone per time. Det gir en økonomisk ramme på 2,7 prosent.

– Vi er fornøyde med å ha kommet i mål etter to dager med forhandlinger. Oppgjøret er innenfor rammen som tidligere i år ble avtalt sentralt mellom hovedorganisasjonene, sier forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne som er direktør Arbeidsliv i Norsk olje og gass i en pressemelding.

Fått med deg denne? Oljearbeider mistet beinet i ulykke og ble sagt opp. Nå får han 3,2 millioner i erstatning

De aktuelle oljearbeiderne jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter: Equinor ASA, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Neptune Energy Norge, Lundin Energy Norway, Repsol Norge, Wintershall Dea Norge, Vår Energi, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge AS, ESS Support Services AS, Sodexo Remote Sites Norway AS, Coor Service Management, 4Service Offshore Hotels AS.

På grunn av koronasituasjonen er et mindre engere utvalg på plass hos Norsk olje og gass i Stavanger, mens resten av forbundets forhandlingsutvalg holdes orientert over video.

Mye delt: Nav ber folk ta kontakt om de tror de er berørt av feilbehandling

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse