JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsansattes forventninger til Støre-regjeringen

Nav-ansatte vil ha slutt på kutt i ytelser: – Ingen blir frisk av at en tar fra dem pengene

Hovedtillitsvalgt Svein-Arild Gullvåg i NTL Nav Trøndelag er lei av åtte år med kutt i Navs driftsbudsjett og ytelser. Han har klare forventninger til politikerne som får flertall på Stortinget.
YTELSER: NTL-tillitsvalgt Svein-Arild GUllvåg vil ha slutt på kutt i Nav-ytelser.

YTELSER: NTL-tillitsvalgt Svein-Arild GUllvåg vil ha slutt på kutt i Nav-ytelser.

Tormod Ytrehus

katharina@lomedia.no

– Den nye regjering må anerkjenne den jobben Nav-ansatte gjør og bevilge nok ressurser så vi kan gi den oppfølgingen arbeidssøkere og syke mennesker trenger, sier NTL-tillitsvalgt Svein-Arild Gullvåg.

De borgerlige partiene forkortet perioden en kan motta Arbeidsavklaringspenger (AAP) fra fire til tre år og skjerpet inn regelverket for forlengelse. Aller helst vil den hovedtillitsvalgte kaste treårsregelen på båten.

– Hvis ikke det går, må regjeringen i hvert fall sørge for at de ansatte som er tettest på brukerne, tar beslutningene. De sitter på førstehåndskunnskap om sykdom og andre medvirkende årsaker til hvorfor brukerne ikke er avklart i løpet av tre år.

Denne informasjonen framkommer ikke alltid i den skriftlige dokumentasjonen som forvaltningen i Nav Arbeid og ytelser baserer sine vedtak på.

Mye lest: Alenemamma «Emilie» måtte kaste opp før hun klarte å åpne brevet fra Nav

Advarsel

– Ingen blir frisk av at en tar fra dem pengene. Istedenfor å motta AAP-støtte, blir folk mottakere av uføretrygd og sosialstønad. Sosialbudsjettene har økt de siste årene.

Den hovedtillitsvalgte i NTL NAV Trøndelag hadde håpet at SV ble med i en ny regjering.

Saken fortsetter under bildet:

FOLK PÅ JOBB: – Senterpartiet er opptatt av åpningstida til Nav-kontorene. Det er viktig, men vi må også ha nok bemanning, sier Svein-Arild Gullvåg.

FOLK PÅ JOBB: – Senterpartiet er opptatt av åpningstida til Nav-kontorene. Det er viktig, men vi må også ha nok bemanning, sier Svein-Arild Gullvåg.

Privat

– Vi er helt avhengig av innflytelsen til SV. Rødt er det partiet som har kjempet tydeligste for rettighetene til de svakeste. Det jeg frykter med en ren Arbeiderparti- og Senterpartiregjering er at de drar for mye inn mot sentrum.

Og han har et ris bak speilet dersom politikken ikke blir bra nok:

– Forventningene er store. Om ikke den nye regjeringen leverer, går vi mer mot venstre ved neste valg.

Aktuelt: Rødt krever hastebehandling av flere tusen AAP-mottakere

Tillitsreform

Arbeiderpartiet gikk til valg på en tillitsreform i offentlig sektor. Gullvåg forteller at deler av NAV har store utfordringer med mål og resultatstyring.

– Slik kan vi ikke ha det i 2021. Vi må ha noen måleparametere, men vi kan ikke bare jobbe etter mål- og resultatstyring. Det fører til dårlige resultat og svekket arbeidsmiljø.

Mye delt: Regjeringa svarer ikke på hva den har oppnådd med karensperioden i AAP-ordningen

Norgesmodellen: Det offentlige kjøper for rundt 600 milliarder i året. Pengebruken skal følges opp med strengere krav

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse