JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Marianne Evensen (55) ble i 2017 dømt for trygdesvindel og måtte sone 75 dager i fengsel. I ettertid har Nav konkludert med at de tolket regelverket feil. Nå håper Evensen på å bli frikjent.

Marianne Evensen (55) ble i 2017 dømt for trygdesvindel og måtte sone 75 dager i fengsel. I ettertid har Nav konkludert med at de tolket regelverket feil. Nå håper Evensen på å bli frikjent.

Amanda Iversen Orlich

Nav tolket regelverket feil

Trygdeskandalen: Marianne vet ikke om hun blir frikjent før hun dør

Kreftsyke Marianne Evensen (55) måtte sone 75 dager i fengsel for trygdesvindel. Nå håper hun Høyesterett rekker å renvaske henne før hun dør.


28.10.2020
12:00
28.10.2020 11:37

– Jeg passer inn her, sier Marianne Evensen og ler rått.

Dagsavisen møter henne i leiligheten hun leier i et for lengst nedlagt pleiehjem, godt bortgjemt i de høstkledde skogene mellom Ulefoss og Lunde ved utløpet av Telemarkskanalen. Det lave, hvitmalte bygget er blitt grått av vær og vind, og innenfor vinduene i første etasje skimtes rekker av forlatte senger.

Evensen er selv alvorlig syk. For et par år siden fikk hun diagnosen uhelbredelig kreft i spiserøret. Hun har også fibromyalgi og har lenge slitt med muskel- og skjelettplager.

Utad er hun like fullt rask i gangen og kvikk i replikken. Hun viser vei opp en smal trapp og inn i leiligheten hun flyttet til etter å ha bodd i campingvogn på Helgeroa en periode. Veggene er dekket av gulbrun tapet fra et tidligere tiår. På en av dørene henger det fortsatt et romnummer.

Talestrømmen blir avbrutt av en hostekule.

– Det er ikke korona. Det er kols, sier hun.

Krever kartlegging av selvmord blant uføre og ledige: – Mennesker mister all sin inntekt, ofte over natten og uten noe varsel. De orker ikke mer

Ydmyket av fengselsoppholdet

I stuen har hun dekket til med kaffekopper. «Ikke noe fancy», unnskylder hun. Mesteparten av serviset har hun gitt bort til niesene for å komme arveoppgjøret i forkjøpet.

På bordet foran henne ligger en slunken papirbunke. Det er summen av korrespondanse hun har hatt med myndighetene siden hun for ett år siden fikk vite at hun er et av trygdeskandalens ofre.

– Jeg har nesten flere spørsmål nå enn jeg hadde den gangen, sier Evensen og sukker.

I 2017 sonet hun 75 dager i fengsel for trygdesvindel. Årene i forveien hadde Evensen ved flere tilfeller oppholdt seg i Danmark samtidig som hun mottok arbeidsavklaringspenger fra Nav. I Dagsavisen har hun forklart disse utenlandsturene med at hennes daværende kone hadde flyttet dit. Oslo tingrett konkluderte med grovt trygdebedrageri av 236.730 kroner.

Evensen har tidligere beskrevet tiden i fengsel som «ydmykende».

Ydmykelsen henger fortsatt ved, forteller hun.

– Jeg lever som straffedømt i et totalt vakuum, sier Evensen.

Flere hundre yrkesskadde rammet av konkurs: Vidar (68) brakk ryggen på jobb, men får ikke erstatning: – Her har staten sviktet

Hørte ingenting på et halvt år

I ettertid har Nav konkludert med at vedtaket de fattet den gangen, var feil. Grunnen er at Nav siden 2012 har feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land.

I bunken av papirer på stuebordet ligger referatet fra en samtale Evensen hadde med Nav kun dager etter at trygdeskandalen ble kjent. Her beklager den Nav-ansatte at Nav «urettmessig har krevd ytelser tilbake», som i Evensens tilfelle førte til en domfellelse, og opplyser om at hun vil bli kalt inn til et møte hos politiet.

Ti dager etter mottar Evensen nok et brev fra Nav, hvor det skriftlig bekreftes at hun hadde rett på arbeidsavklaringspenger i periodene hun var i Danmark.

«Våre vedtak om feilutbetaling og tilbakekreving faller derfor bort», skriver Nav.

Deretter blir det stille. Koronapandemien skyller inn over landet og hverdagen blir snudd på hodet.

Så, over et halvt år etter dialogen med Nav, får Evensen et brev fra setteriksadvokat Henry John Mæland. Der får hun vite at oppfølgingen av saken hennes er stilt i bero.

– Jeg er langt fra imponert over oppfølgingen og korrespondansen, sier Evensen.

Fått med deg denne? 350.000 dagpengemottakere kan gå glipp av feriepenger

Vet ikke hvor lenge hun har igjen

Forsinkelsen skyldes at Høyesterett venter på en uttalelse fra EFTA-domstolen om hvordan EØS-regelverket knyttet til trygdeytelser og utenlandsopphold skal forstås. Prosessen fram til Høyesterett har fått den rettslige avklaringen som trengs, kan ta 9-12 måneder, ifølge Mæland.

Evensen vet ikke om hun kommer til å leve lenge nok til å oppleve å bli frikjent.

– Det blir mange søvnløse netter hvor jeg lurer på om jeg rekker å se at dette blir ryddet opp i før jeg legger på lokket. Det har jeg ingen garanti for, sier Evensen.

Hun er kritisk til at det ikke er gitt mer informasjon til alle som er rammet av trygdeskandalen.

– Jeg savner konkrete opplysninger om hva som er gjort, hva som skal gjøres, når det skal gjøres og når saken er oppe, avgjort og ferdig. De vet jo at de har gjort en feil, sier Evensen.

Mye lest: Alenepappa Rune har kjempa i ti år for å bli trodd. Nå beklager Nav

Drømmer om USA

1. september var hun og et titall andre Nav-ofre innkalt til et møte med arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og Nav-direktør Hans Christian Holte.

– Jeg ville møte menneskene bak systemsvikten, og som er rammet av systemsvikten. Og jeg ville ha deres innspill til hvordan Nav og vi kan bli bedre til å følge dem opp, sa Røe Isaksen til Aftenposten da.

Evensen beskriver arbeidsministeren som en «hyggelig kar», men er tydelig på at hun forventer mer:

– Hvor mange ganger skal de høre den opplevelsen? De bør forstå hvordan det er å gå rundt og fortsatt være straffedømt, sier Evensen.

For hennes del har dommen fått betydelige konsekvenser. Det hun kjenner mest på, er at hun gikk glipp av en julefeiring med familien mens hun satt inne.

Som straffedømt har hun heller ikke fått realisert pikedrømmen om å dra over dammen.

Fascinasjonen for USA har satt tydelige preg på Evensens omgivelser. På stueveggen tvers over sofaen troner et metallskilt med store, røde bokstaver mot hvit bakgrunn: Route 66.

I gangen utenfor hviler flere par cowboystøvler på det nedtråkkede vegg-til-vegg-teppet, og over dem henger små klenodier fra Evensens mange reiser på kontinentet den gangen hun jobbet som yrkessjåfør – en cowboyhatt i miniatyr, skulpturer av bittesmå skinnjakker. I dag er hun uføretrygdet, men bilinteressen har hun beholdt. På gårdsplassen utenfor ruver en svær, svart Chevrolet.

Bergen tingrett: Nav dømt for å ha trakassert mellomleder

– Drømmen er å sette seg på en Harley og kjøre tvers gjennom USA. Halve veien på Harleyen og resten av turen i en Cabriolet, sier Evensen.

Hvorvidt drømmen kommer til å gå i oppfyllelse, er hun ikke sikker på. Hver tredje måned er hun inne til sjekk på sykehuset. Neste kontroll, eller «EU-godkjenning» som hun selv kaller det, er i november. Da får hun vite om kreften har spredd seg. Hva som skjer etter det, vet hun ikke.

Ekstremt år for de ansatte: 10 prosent av folkene i Nav er nå midlertidig ansatt

Trenger å bli frikjent

Evensen opplever selv å være i god form, til tross for kreftdiagnosen og fatiguen som følger av cellegiftbehandling. Av og til er hun så sliten at hun må hvile en halvtime på sofaen for hver aktivitet hun finner på. Men det tyngste er tankene, forteller hun.

– Jeg tenker ofte på det som har skjedd. Det psykiske gjør meg sliten, sier Evensen.

Hun opplever at det fortsatt er mange fordommer der ute. I kommentarfeltene på Facebook leser hun om folk som tviler på at Nav-ofrene er så uskyldige likevel.

– Det oppleves som et stigma, sier Evensen.

En total frikjennelse er det som skal til for at hun skal klare å gå videre, forteller Evensen.

– Da er det konkretisert. «Vi gjorde feil. Det skulle ikke ha skjedd». Det vil bety mye mer enn en unnskyldning, sier hun.

Midt i alt det mørke, finnes det likevel noen lyspunkt. For Evensen er det familien og et knippe nære venner. Hun snakker ofte om de to niesene sine og barna deres, som alle bor i nærheten.

– De prøver stadig vekk å dra meg med ut på tur. Det er den supre gjengen, sier Evensen.

Overlege: – På sitt verste gjør Nav folk sykere

Finner trøst i andre

Hun har også funnet trøst og støtte hos andre som er rammet av trygdeskandalen. En håndfull av dem har nylig gått sammen om å starte en egen organisasjon, Nav-it. Målet er å spore opp andre Nav-ofre og gi dem den hjelpen og støtten de trenger, forteller Evensen.

Hun har nylig gått til innkjøp av en tavle hvor hun nøysomt fører opp antallet straffedømte Nav-it til enhver tid har klart å lokalisere. I hyllene ved siden av står permer stablet side om side. Enkelte av dem er breddfulle av brev hun har fått fra Nav gjennom årenes løp.

Mye tid blir tilbrakt her inne, forteller Evensen.

– Vi prøver å lese oss opp på det som har skjedd. Vi vil jobbe for at det aldri skal skje igjen.

(Saken fortsetter under bildene)

Inne på kontoret til Marianne Evensen står perm etter perm med papirer. Enkelte av dem inneholder kun korrespondansen hun har hatt med Nav.

Inne på kontoret til Marianne Evensen står perm etter perm med papirer. Enkelte av dem inneholder kun korrespondansen hun har hatt med Nav.

Amanda Iversen Orlich

På veggen har hun hengt en tavle med oversikt over andre Nav-ofre og hvor de befinner seg. Målet er å spore opp så mange som mulig gjennom organisasjonen Nav-it.

På veggen har hun hengt en tavle med oversikt over andre Nav-ofre og hvor de befinner seg. Målet er å spore opp så mange som mulig gjennom organisasjonen Nav-it.

Amanda Iversen Orlich

På sikt håper organisasjonen å få oversikt over alle som er berørt av trygdeskandalen.

– Vi er helt i startgropa og jobber fortsatt med å få ut alle dommene, men vi håper vi får spredd ordet sånn at folk tar kontakt med oss, sier Evensen.

Hun har hatt særlig tett kontakt med en annen av organisasjonens ledere, Rune Halseth. Også han er tidligere straffedømt. De to kan snakke sammen på telefon flere ganger daglig, forteller Evensen.

– Det er gull verdt, sier hun.

– En ting er å blåse ut til familien, men det er noe annet å snakke med noen som har vært gjennom det samme. En som vet hvorfor du blir så frustrert og forbanna når du ser nok en politiker som sier unnskyld på TV.

– Da ringer du Rune?

– Ja, da ringer jeg Rune, sier Evensen og ler.

Det hun ønsker mest av alt, er at noen skal ta ansvar for det som har skjedd.

– Hvem sørget for at jeg mistet friheten min? Nav-direktøren gikk av med full pensjon. Dette får jo overhodet ingen konsekvenser, sier Evensen.

– Vi kan ikke ha det sånn at uskyldige mennesker blir dømt fordi Norge ikke har forstått regelverket.

Stort intervju: Ulikhet er farlig, sier Harald Eia. Og forskjellene er større enn vi har trodd

Dette er trygdeskandalen:

* I oktober i fjor ble det kjent at Nav siden 2012 har feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger (AAP) og pleiepenger til andre EØS-land.

* Både EFTAs kontrollorgan ESA og et regjeringsoppnevnt granskingsutvalg har slått fast at reglene har blitt praktisert feil, og at kravet om opphold i Norge for å motta de aktuelle trygdeytelsene er i strid med EØS-avtalen.

* Utvalget mener også at praksis før 2012 må gjennomgås, og at feil kan ha skjedd helt tilbake til 1994, da Norge gikk inn i EØS.

* Riksadvokaten anslår at siden 2012 kan minst 85 personer være uriktig dømt for trygdesvindel på grunn av feil rettsanvendelse. Av disse er 48 personer idømt ubetinget fengsel.

* 1.643 personer er så langt avklart å være rammet av feiltolkningen av EØS regelverket. Av disse har 849 fått omgjort urettmessige vedtak om tilbakekreving, mens 989 har fått omgjort urettmessig vedtak om stans, avslag eller avkorting av ytelse. I tillegg kan rundt 3.000 ha fått uriktig avslag på søknader (per 6. juli).

* Nav har utbetalt om lag 56 millioner kroner. I tillegg er det slettet gjeld på ca. 55 millioner kroner

* 68 av 75 saker som gjelder domfelte personer, er ferdig behandlet. Behandlingen av saker som gjelder perioden før 1. juni 2012, er satt på vent inntil det foreligger en uttalelse fra EFTA-domstolen om hvilke grupper som kan være berørt.

* Opposisjonen på Stortinget kom i slutten av februar med «sterk kritikk» av regjeringens håndtering av trygdeskandalen.

* Granskingsutvalget la fram sin rapport i sommer. Den retter kritikk mot alle relevante forvaltningsorganer – fra Stortinget, via regjeringen og Nav, til påtalemyndigheten og rettsvesenet.

Kilde: NTB

28.10.2020
12:00
28.10.2020 11:37

Dette er trygdeskandalen:

* I oktober i fjor ble det kjent at Nav siden 2012 har feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger (AAP) og pleiepenger til andre EØS-land.

* Både EFTAs kontrollorgan ESA og et regjeringsoppnevnt granskingsutvalg har slått fast at reglene har blitt praktisert feil, og at kravet om opphold i Norge for å motta de aktuelle trygdeytelsene er i strid med EØS-avtalen.

* Utvalget mener også at praksis før 2012 må gjennomgås, og at feil kan ha skjedd helt tilbake til 1994, da Norge gikk inn i EØS.

* Riksadvokaten anslår at siden 2012 kan minst 85 personer være uriktig dømt for trygdesvindel på grunn av feil rettsanvendelse. Av disse er 48 personer idømt ubetinget fengsel.

* 1.643 personer er så langt avklart å være rammet av feiltolkningen av EØS regelverket. Av disse har 849 fått omgjort urettmessige vedtak om tilbakekreving, mens 989 har fått omgjort urettmessig vedtak om stans, avslag eller avkorting av ytelse. I tillegg kan rundt 3.000 ha fått uriktig avslag på søknader (per 6. juli).

* Nav har utbetalt om lag 56 millioner kroner. I tillegg er det slettet gjeld på ca. 55 millioner kroner

* 68 av 75 saker som gjelder domfelte personer, er ferdig behandlet. Behandlingen av saker som gjelder perioden før 1. juni 2012, er satt på vent inntil det foreligger en uttalelse fra EFTA-domstolen om hvilke grupper som kan være berørt.

* Opposisjonen på Stortinget kom i slutten av februar med «sterk kritikk» av regjeringens håndtering av trygdeskandalen.

* Granskingsutvalget la fram sin rapport i sommer. Den retter kritikk mot alle relevante forvaltningsorganer – fra Stortinget, via regjeringen og Nav, til påtalemyndigheten og rettsvesenet.

Kilde: NTB




Mest lest

Nav må omfordele en stadig større andel av skattepengene til sine brukere i framtida.

Nav må omfordele en stadig større andel av skattepengene til sine brukere i framtida.

Colourbox

Titusener vil havne på uføretrygd med nye pensjonsregler

– Ikke LOs jobb å støtte en forverring av arbeidstakernes kår. Det provoserer meg skikkelig, sier Jan Lange.

– Ikke LOs jobb å støtte en forverring av arbeidstakernes kår. Det provoserer meg skikkelig, sier Jan Lange.

Jan-Erik Østlie

Vil stanse ny pensjon: – Forkastelig at LO stiller seg bak et sånt forslag

Grete Refslund Helleren (f.v.), Elise Randen og Celin Stordahl synes lønnsløftet er fortjent. Det kompenserer for mye ansvar og press på jobb, mener de.

Grete Refslund Helleren (f.v.), Elise Randen og Celin Stordahl synes lønnsløftet er fortjent. Det kompenserer for mye ansvar og press på jobb, mener de.

Simen Aker Grimsrud

Her får ansatte lønnshopp på 100.000 kroner

– Jeg har gått i tre-fire år nå og vært nesten syk fordi jeg har vært usikker på hvordan det skulle bli med AFP. Jeg har tenkt så mye på det, forteller regnskapsfører Rita Kolstad. Hun hadde hele tida et håp om AFP-ordningen skulle endres. Det skjedde ikke.

– Jeg har gått i tre-fire år nå og vært nesten syk fordi jeg har vært usikker på hvordan det skulle bli med AFP. Jeg har tenkt så mye på det, forteller regnskapsfører Rita Kolstad. Hun hadde hele tida et håp om AFP-ordningen skulle endres. Det skjedde ikke.

Yngvil Mortensen

Samboerne Rita og Morten mister tilleggspensjonen AFP: – Dette er så bittert

LØFTER JERN:  Selv om de har verktøy og hjelpemidler som hjør arbeidshverdagen lettere, må Tom Karlsen (f.v.), Tom Rune Riis og Odd Vidar Tenold ved hjul og boggi-avdelingen på Grorud fortsatt løfte ofte og mye. I løpet av en dag blir mange deler, som denne foringen på 28 kilo, båret og flyttet på.

LØFTER JERN: Selv om de har verktøy og hjelpemidler som hjør arbeidshverdagen lettere, må Tom Karlsen (f.v.), Tom Rune Riis og Odd Vidar Tenold ved hjul og boggi-avdelingen på Grorud fortsatt løfte ofte og mye. I løpet av en dag blir mange deler, som denne foringen på 28 kilo, båret og flyttet på.

Morten Hansen

Her går nesten alle av med tidligpensjon: – Kroppen blir utslitt

Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre har grunn til å være bekymret for partiets lave oppslutning.

Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre har grunn til å være bekymret for partiets lave oppslutning.

Jan-Erik Østlie

Ap nær historisk svakt resultat: – Det siste partiet trenger nå

Fagkoordinator og vernepleier, Kine Holm Johnsen (i midten) og verneombud og vernepleier Silje Gjevestad (bakerst) synes arbeidshvedagen er helt annerledes nå enn for bare et år siden - og det til det positive. I front går avdelingsleder Anne Lene Halvorsli.

Fagkoordinator og vernepleier, Kine Holm Johnsen (i midten) og verneombud og vernepleier Silje Gjevestad (bakerst) synes arbeidshvedagen er helt annerledes nå enn for bare et år siden - og det til det positive. I front går avdelingsleder Anne Lene Halvorsli.

Hanna Skotheim

Her var alltid minst én ansatt syk. Fem grep tok knekken på sykefraværet

– Universitetet må tenke på hva studentene sitter igjen med og hvilken samfunnsnytte kunnskapen har. Hver person som ikke blir skadet, lemlestet eller dør på jobb er en stor gevinst i seg selv, sier Helge Rushfeldt.

– Universitetet må tenke på hva studentene sitter igjen med og hvilken samfunnsnytte kunnskapen har. Hver person som ikke blir skadet, lemlestet eller dør på jobb er en stor gevinst i seg selv, sier Helge Rushfeldt.

Privat

Helge frykter liv vil gå tapt om faget han underviser i blir lagt ned

Underverksmester Lene Brosché (36) og verksmester Vegard Stranden (46), Hustad fengsel.

Underverksmester Lene Brosché (36) og verksmester Vegard Stranden (46), Hustad fengsel.

Eirik Dahl Viggen

Slik gikk Lene og Vegard opp til sammen 120.000 kroner i lønn

LO ønsker å gjøre tilpasninger i arbeidslivet før de nye pensjonsreglene trer i kraft.

LO ønsker å gjøre tilpasninger i arbeidslivet før de nye pensjonsreglene trer i kraft.

Terje Pedersen / NTB

LO sier ikke ja til pensjonsalder på 70 år. Dette har de gått med på

Erlend Angelo

Hva betyr pensjonsforliket for deg? Her får du detaljene

Grethe Nygaard

Ektemannens lønn irriterer Hanne: – Jeg fortjener like mye

Kommentar

Et nødvendig grep for å gjøre færre til minstepensjonister, er å øke innbetalingen til pensjonssparing fra arbeidsgiver. Minstekravet til tjenestepensjoner bør dobles, skriver Tore Ryssdalsnes, ansvarlig redaktør i FriFagbevegelse og LO-Aktuelt.

Et nødvendig grep for å gjøre færre til minstepensjonister, er å øke innbetalingen til pensjonssparing fra arbeidsgiver. Minstekravet til tjenestepensjoner bør dobles, skriver Tore Ryssdalsnes, ansvarlig redaktør i FriFagbevegelse og LO-Aktuelt.

Anna Granqvist

Dette er et av de virkelige klasseskillene i pensjonssystemet

FANEMARKERING: Pensjonsforliket tar Norge i feil retning, var beskjeden fra nær 200 klubber og avdelinger i fagbevegelsen på dagens fanemarkering.

FANEMARKERING: Pensjonsforliket tar Norge i feil retning, var beskjeden fra nær 200 klubber og avdelinger i fagbevegelsen på dagens fanemarkering.

Jan-Erik Østlie

Pensjonsprotest: – Sju partier har valgt å kaste hele det arbeidende folk under bussen

Purser Bente Arnesen er tillitsvalgt for et klassisk kvinnedominert lavtlønnsyrke: Kabinansatte i luftfarten. Hun mener det må en skikkelig opprydning til i flybransjen for å sikre de ansatte bedre lønn, bedre arbeidstid og bedre medvirkning.

Purser Bente Arnesen er tillitsvalgt for et klassisk kvinnedominert lavtlønnsyrke: Kabinansatte i luftfarten. Hun mener det må en skikkelig opprydning til i flybransjen for å sikre de ansatte bedre lønn, bedre arbeidstid og bedre medvirkning.

Privat

På jobb i lufta: Trusler, vold og seksuell trakassering

Høyesterett har konkludert med at oljearbeideren ikke får rett til fritak fra nattarbeid. (Illustrasjonsfoto).

Høyesterett har konkludert med at oljearbeideren ikke får rett til fritak fra nattarbeid. (Illustrasjonsfoto).

NTB

61-åring nektes fritak fra nattarbeid etter hjerteinfarkt

Kommentar

Frp-ledelsen er ikke ferdig med Amundsen-saken. Det som har skjedd vil nå bli tema i partiets organisasjonskomité, skriver Kjell Werner.

Frp-ledelsen er ikke ferdig med Amundsen-saken. Det som har skjedd vil nå bli tema i partiets organisasjonskomité, skriver Kjell Werner.

Leif Martin Kirknes

Facebook, sprit og Frp er en dårlig miks

Kommentar

Etter flere magre år, krever LO og Peggy Hessen Følsvik reallønnsøkning. Det er ikke sikkert norske bedrifter har råd, mener Ole Erik Almlid og NHO.

Etter flere magre år, krever LO og Peggy Hessen Følsvik reallønnsøkning. Det er ikke sikkert norske bedrifter har råd, mener Ole Erik Almlid og NHO.

Tormod Ytrehus

Fyrverkeri for de rike og nulloppgjør for oss andre

Debatt

LO-sekretær Are Tomasgard (bildet) er «klin forbanna» og «i sjokk», men det er vanskelig å ta utspillene seriøst, skriver Morten Johansen.

LO-sekretær Are Tomasgard (bildet) er «klin forbanna» og «i sjokk», men det er vanskelig å ta utspillene seriøst, skriver Morten Johansen.

Jan-Erik Østlie

LO-ledelsen er «klin forbanna», men det er vanskelig å ta seriøst

Peggy Hessen Følsvik tar selvkritikk for hele LO-familien for valgkampen.

Peggy Hessen Følsvik tar selvkritikk for hele LO-familien for valgkampen.

Jan-Erik Østlie

LO innrømmer: Vi bommet på sakene


Flere saker