JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere EU-tilhengere på Stortinget

Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet utgjør et stort stortingsflertall for EU.

Ekspertene tror likevel ikke på noen ny EU-debatt de neste fire årene.

– Dette kommer ikke til å bety noe som helst, sier professor Erik Oddvar Eriksen ved Arena senter for Europaforskning ved Universitetet i Oslo til Nationen.

Professor Hanne Marthe Narud ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo har heller ikke tro på at EU-saken blir tema.

– Jens Stoltenberg sa for noen uker siden at det ikke var noen begeistring for EU-saken i opinionen, og at det ikke var noen sak nå. Dermed har han lagt hele saken død. Men Ap har jo også denne selvmordsparagrafen hengende over seg: Om EU blir tema, går Sp, sier Narud.

Nei til EU-leder Heming Olaussen er ikke bekymret.

– Det er riktignok en stor fremgang for ja-siden på Stortinget. Men om det blir dannet en rødgrønn regjering, skal det veldig mye til for at flertallet kan brukes til noe, tror han.

Han viser dessuten til at Ap har en sterk nei-side. Det er likevel illevarslende at Ap og Høyre til sammen har ja-flertall, mener Olaussen. Han setter sin lit til at SV og Sp vil holde Ap i ørene i regjeringen.

Europabevegelsens leder Paal Frisvold håper på debatt, men sier at det ikke er på Stortinget at slaget står.

– Det står ute blant folk flest, og særlig hos dem som bor utenfor Oslo. Det er folket og meningsmålingene, ikke politikerne, som er viktige her, sier Frisvold. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse