JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Jon M. Hippe går fra forskningsstiftelsen Fafo til Storebrand. Han blir direktør for offentlig pensjon i Storebrand livsforsikring.

Jon M. Hippe går fra forskningsstiftelsen Fafo til Storebrand. Han blir direktør for offentlig pensjon i Storebrand livsforsikring.

Lise Eide Risanger

Forsikring:

Jon Hippe går fra Fafo til Storebrand – skal overtale norske kommuner til å bli Storebrand-kunder

Jon Hippe skal hjelpe forsikringsgiganten Storebrand med å kapre kommunale kunder fra KLP.

frode@lomedia.no

Jon M. Hippe slutter i Fafo for å begynne som direktør for offentlig pensjon i Storebrand Livsforsikring.

Hippe skal lede arbeidet med å forberede Storebrand på å gå inn i markedet for kommunal tjenestepensjon, skriver Storebrand i ei pressemelding.

– Jon Hippe er usedvanlig godt kvalifisert for å lede dette arbeidet. Han er en av Norges ledende eksperter på pensjonsfeltet, sier konserndirektør for bedriftsmarkedet, Geir Holmgren.

p

Utfordrer KLP

Hippes overgang vil bli fulgt med stor interesse i bransjen.

Storebrands nye strategi vil utfordre giganten KLP, som nå har nesten alle norske kommuner som kunder. KLP driver ikke med profitt som siktemål.

Nå kaster giganten Storebrand seg med full tyngde inn i dette markedet. Storebrand er et profittdrevet selskap og aksjen er registrert på Oslo børs.

Gleder seg til å komme i gang

Hippe er også en flittig brukt rådgiver om pensjonsspørsmål og har ledet en rekke offentlige utvalg på pensjonsområdet. Tidligere har han blant annet vært daglig leder i Fafo i ti år.

59-åringen har også en bred næringslivsbakgrunn, blant annet som Telenor-direktør og som ansatt i Storebrand fra 1995 til 2001. Her var han også med i konsernledelsen. Hippe tiltrer 1. juni.

– Jeg gleder meg stort til å komme i gang. Denne stillingen er en fin mulighet til å kombinere fagkunnskap med en stor forretningsutfordring. Den kombinasjonen blir det givende og interessant å gå i gang med, sier Hippe.

p

Største i Norge

Storebrand oppgir selv at selskapet har om lag 40.000 bedriftskunder og 1,9 millioner personkunder i Norge og Sverige. Hovedkontoret er på Lysaker utenfor Oslo.

Storebrand forvalter over 700 milliarder kroner og er Norges største private kapitalforvalter.