JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1. mai i Drammen:

Sylvi Listhaug mener venstresiden mobber oljebransjen og refset ungdommens klimaaksjon

Sylvi Listhaug ga klar beskjed i Drammen: Norsk olje er garantien for både klima og miljø.
En engasjert Sylvi Listhaug på talerstolen i Drammen.

En engasjert Sylvi Listhaug på talerstolen i Drammen.

Helge Rønning Birkelund

02.05.2019
08:09
02.05.2019 08:09

helge@lomedia.no

I sin 1. mai tale på Strømsø torg i Drammen, roste Frps nestleder både oljeindustrien og leverandørindustrien.

– Dere skal være stolt av den jobben dere gjør. Rett opp ryggen, vær stolt og ikke bry dere om den mobbingen fra venstresiden og dem som vil legge den viktigste næringen i Norge, var budskapet til Frp-Sylvi.

p

Ytterligående krefter

Sylvi Listhaug mener oljenæringen som har bygget mye av velferden i Norge er under angrep.

– Det dramatisk nye er at Arbeiderpartiet har snudd fra å være et parti som er med industrien, nå har latt seg styre av ytterligående krefter på venstresiden. Når de nå sier at det ikke skal åpnes opp i Lofoten og Vesterålen, gir de miljøbevegelsen og venstresiden lillefingeren. Etterpå tar de hele hånda, sier Sylvi Listhaug.

Hun kommenterte også ungdommens klimaaksjon og demonstrasjonen som var for en stund siden.

– Det er flott. Så tror jeg mange foreldre er blitt forundret når barna kommer hjem igjen og forteller hvordan de ser på verden. De sier at vi må legge ned oljenæringen, uten å kjenne til hvilket konsekvenser det vil gi. Derfor er det viktig at vi forklarer barna hvorfor oljenæringen er så viktig. Det tragiske er at det vi også må fortelle det til mange voksne politikere også, som rett og slett er på ville veier. Faktum er at hvis Norge stenger oljekrana kommer det ikke ti å bli produsert en dråpe mindre olje. Rett og slett fordi verden trenger olje. Og den vil bli brukt. De som kommer til å produsere denne oljen, er land som forurenser langt mer enn i Norge. Det er dumt for verdens klima og miljø dersom Norge slutter å produsere olje, mener Frp-toppen.

p

– Alle som er opptatt av klima og miljø må være for norsk oljenæring, mener hun.

Bompengemotstand

Den andre store saken i Listhaugs 1. mai-tale var bompenger. Frp satser på å stoppe bompengene i Drammens-regionen i høstens lokalvalg.

Fremskrittspartiet har både finansministeren og samferdselsministeren, men klarer ikke å hindre at det settes nye bompengerekorder stadig vekk.

p

Sylvi Listhaug mener det er et bompengeopprør over hele landet. Men innrømmet også at mange er misfornøyd med hva Fremskrittspartiet har fått til i regjering.

– Da vil jeg minne om at det hadde vært mer bompenger uten Frp i regjering. Det er dessverre et faktum at Frp har stått alene mot bompenger i alle år, sa hun.

Frp-nestleder Sylvi Listhaug avslørte også at hun går inn for å innføre flyktningstopp for områder i Norge der flyktningandelen ifølge partiet er for høy.

I sin tale til de fremmøtte på Strømsø torg sa hun at dette er fordi partiet vil unngå «svenske tilstander».

– Det betyr at det ikke skal bosettes flere flyktninger i Drammen, sa hun til applaus fra de frammøtte.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
02.05.2019
08:09
02.05.2019 08:09