JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tanker ved årsskiftet:

«2021 er jo et valgår, og vi vil ha flere, faste og hele stillinger»

Anne Rigmor Eliassen (49) er barnepleier ved fødeavdelingen og hovedtillitsvalgt ved Helgelandssykehuset – Sandnessjøen i Nordland.
Anne Rigmor Eliassen (49) er klar for å brette opp ermene foran høstens valg.

Anne Rigmor Eliassen (49) er klar for å brette opp ermene foran høstens valg.

Sissel M. Rasmussen

21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:46

sissel@lomedia.no

Koronaalarmen var akkurat gått ved fødeavdelingen på sykehuset i Mo i Rana sist vi snakket med Anne Rigmor Eliassen. Men det gikk bra. Foreløpig har ingen av Helgelandssykehusene hatt smitte.

Dette er Annes egne ord, som fortalt til Sissel M. Rasmussen:

Heldigvis har vi lave smittetall og god kontroll på smittesporingen. På fødeavdelingen har vi nå bare plass til far eller medmor, men de kan bli til mor og barn skal hjem.

Dette året har vært kjempetungt for mange. Vi har ikke blitt flere ansatte, men har jobba ekstravakter og ekstra timer. Dugnadsånden har vært stor. Arbeidsgiverforeningen Spekter og arbeidstakerorganisasjonene forhandlet fram en avtale om utvidet arbeidstid for alle sykehusene i landet. Dette har vært viktig. I tillegg har det vært mye avisskriverier om problemer rundt tykktarmskreftoperasjoner, eksterne rapporter og interne konflikter ved sykehuset. Det er ikke tvil om at det har vært krevende. Mye støy kunne vært unngått om tillitsvalgte og ledelse kunne samarbeidet bedre rundt hovedavtalen. Det skaper mye snakk i gangene når informasjonen kommer til de ansatte og tillitsvalgte gjennom media. Det har vært tider der jeg lurte på om jeg orket mer, men så går det over når jeg tenker på hva vervet gir meg og den påvirkningskraft man har som tillitsvalgt. Jeg er klar for å brette opp ermene, både som hovedtillitsvalgt og barnepleier for neste år. 2021 er jo et valgår, og vi vil ha flere, faste og hele stillinger. Dessuten må bemanningen økes. Vi er for få helsepersonell.

Nå har vi fått en ny prosjektdirektør for «Nye Helgelandssykehusene 2025 (27)». Det blir spennende å følge med. Han har satt dagsorden og har struktur, og han har invitert de tillitsvalgte med. Vi har et godt inntrykk.

Selv har jeg omtrent ikke vært utenfor Alstahaug siden mars og savner friheten til å kunne kjøre en impulstur uten å tenke på sykdom og smitte. Eller reise til et sted med finere vær. Vi bor jo i nord. Og jeg savner veldig å gi noen en klem! Takk for FaceTime, sier jeg bare, der treffer jeg i alle fall barnebarna ofte.

Tanker ved årsskiftet:

2020 har vært et krevende år for alle. Her tar vi opp tråden med noen av de tillitsvalgte vi har møtt, vi har spurt dem om året som har gått og hva de tenker om det som kommer.

9 tillitsvalgte:

Jeanine Norstad (Skolenes landsforbund)

Natalia Zubillaga (Norsk Tjenestemannslag)

Iftikhar Hussain (Fagforbundet)

Ståle Johansen (Fellesforbundet)

Camilla Hermansen (Handel og Kontor)

Rainer Ingebrigtsen (Fellesforbundet)

Helena Bozicevic (Fellesforbundet)

Anne Rigmor Eliassen (Fagforbundet)

Guri Arna Korstad (Fagforbundet)

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:46