Håvard Sæbø" />

I over 40 år har rørlegger Roger Myhrvold brukt fritiden på å være fotballtrener

I fjor ble rørleggeren kåret til Årets Grasrottrener av fotballkretsen for innsatsen i Storhamars junioravdeling. Og han føler ikke han har måttet ofre noe for den enorme trenerinnsatsen – bortsett fra å se på TV.

Håvard Sæbø

26.04.2021
11:02
01.06.2021 12:25

has@lomedia.no

harald@lomedia.no

RØR: Etter å ha konstatert at varmeanlegget på en lokal storgård må oppjusteres, er det rett på fotballtrening for Roger Myhrvold.

OG BALL: For tiden er det et blandetlag av Jenter 17 og Damer 2 som nyter godt av veteranens innsikter. Opp gjennom årene har han trent begge kjønn og alle aldersgrupper.

BALLGUTT: I motsetning til mange andre, begynte ikke Roger Myhrvold som trener for egne barn. – Jeg begynte mange år før det, da jeg og to kamerater på juniorlaget ble spurt om vi ville trene et lag med åtteåringer i klubben. Men alle mine barn har spilt både fotball og håndball, sier firebarnsfaren.

ALDRI LEI: – Jeg har alltid likt å jobbe med barn og ungdom. Og så syns jeg det er fint å få overført kjærligheten til fotball, og hvor gøy det er å være del av et lag.

Håvard Sæbø

NABOKRANGEL: Roger Myhrvolds aktive fotballkarriere var litt nede i divisjonene. Og hele idrettslivet har vært tilbrakt i Storhamar, bortsett fra da naboklubben Vang var høyere i systemet, og han kontroversielt spilte noen sesonger der. Men han trente selvfølgelig lag i Storhamar samtidig.

NORMALT TRAVEL: Myhrvold har trent opp til tre lag om gangen, i tillegg til full rørleggerjobb. Men det har ikke «kostet» noen ting, sier han. – Jeg har levd et helt normalt liv, med familie og byturer og ferier og det som hører med. Men jeg har ikke sett noe særlig på TV.

THE BEAUTIFUL GAME: I dag er det mest spill mot to mål. Halltiden må utnyttes til det som er viktigst.

FORBEREDELSER: Roger Myhrvold husker verken juryens begrunnelse eller takketalen da han ble kåret til Årets Grasrottrener på kretstinget i fjor. Han var mest overrasket over at klubben hadde mast så fælt om at han måtte delta. Men han dro jo, så klart. Når klubben spurte.

GUTTETUR: Storhamars farger er gult og blått, men det hadde ikke utstyrsleverandøren på lager da guttelaget skulle ha treningsoveraller foran Helsinki Cup i 1987. Derimot så hadde en lokal sportsbutikk overskudd på noen i rosa.

https://story.frifagbevegelse.no/i-over-40-ar-har-rorlegger-roger-myhrvold-brukt-fritiden-pa-a-vaere-fotballtrener

Roger Myhrvold

60 år, rørlegger i Arve Hagen og fotballtrener i Storhamar.

Kåret til Årets Grasrottrener i Indre Østland fotballkrets i 2019.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
26.04.2021
11:02
01.06.2021 12:25