Master lønner seg
Tar du en mastergrad, er sannsynligheten for å få jobb svært stor.
Saken oppsummert
runar.norstad@anb.no
96 prosent av alle studenter fra Handelshøyskolen BI med master- og siviløkonomstudier har jobb etter avsluttet studium, viser skolens årlige arbeidsmarkedsundersøkelse.
Dette er en økning fra i fjor, da 90 prosent av master og siviløkonomstudentene var i jobb seks måneder etter fullført studier.
– Etterspørselen etter våre kandidater var høy også i det store finanskriseåret, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.
– Etterspurt i næringslivet
Så mange som 70 prosent av studentene hadde også jobb i lommen før avsluttet eksamen.
– Dette viser at vi leverer relevant utdanning av høy kvalitet som er etterspurt både i næringslivet og i offentlig forvaltning. En solid utdanning i økonomiske og administrative fag er mer robust mot konjunktursvingninger enn det mange har trodd.
Andelen bachelor-studenter har gått ned fra 93 prosent i 2008 til 87 prosent i 2009.
Positiv lønnsvekst
Lønnsutviklingen er også positiv, ifølge Tom Colbjørnsen.
– Den gjennomsnittlige årslønnen inkludert bonus og tilleggsytelser for master- og siviløkonomstudentene ligger nærmere 20.000 over fjoråret og beløper seg til 434.000 kroner. Uten tillegg er snittlønnen i overkant av 384.000 for denne studentmassen.
Tallene i undersøkelsen er hentet fra Handelshøyskolen BIs årlige arbeidsmarkedsundersøkelse er basert på svar fra 979 tidligere BI-studenter. (ANB)


Nå: 0 stillingsannonser