JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høk Kro og Motell:

Kro-kokk Elena lager hjemmelaget mat til sultne gjester: – Det er populært blant folk

– Ja, her har jeg vært mange ganger. Her er det ille god mat! En dame litt oppe i åra er ikke i tvil der hun strener inn døra på Høk Kro og Motell i Skjeberg.
SAMARBEID: Sjefen sjøl, Beate Løkkevik (til venstre), står sammen med Elena Niculina Aciu og legger opp oksesteik til damene fra Brevik.

SAMARBEID: Sjefen sjøl, Beate Løkkevik (til venstre), står sammen med Elena Niculina Aciu og legger opp oksesteik til damene fra Brevik.

Håvard Sæbø

31.12.2019
08:00
21.08.2023 17:14

hanne@lomedia.no

SKJEBERG: Innafor dørene på kroa er det stappfullt av folk ved middagstider en vanlig høstlig torsdag.

– Ja, her går det i ett eneste kjør, sier Elena Niculina Aciu. Hun har jobbet som kokk ved den familieeide bedriften i elleve år.

Torsdager er komle/ball/raspeball-dagen på Vestlandet. På Østlandet er det tradisjonelt flesk og duppe-dagen.

Også på Høk Kro og Motell langt sør i Østfold er dagens på torsdager duppe med flesk og pølser. Det er også dessert og kaffe i dagens meny, til den nette sum av 105 kroner per kuvert.

– Alt vi serverer er hjemmelaget. Det er populært blant folk. Også hamburgerne våre er hjemmelaget, forteller kokken.

Saken fortsetter under bildet.

TRADISJONSMAT: Høk Kro og Motell serverer hjemmelaget mat til en rimelig penge, og er et populært spesested både blant stamgjester og veifarende langs E6 i Østfold.

TRADISJONSMAT: Høk Kro og Motell serverer hjemmelaget mat til en rimelig penge, og er et populært spesested både blant stamgjester og veifarende langs E6 i Østfold.

Håvard Sæbø

Hun er travelt opptatt med å steke flesk og samtidig forberede noen brett med lammesteker til søndagen, og oksestek til en busslast som er ventet om en halvtime. Det viser seg å være en flokk med glade voksne damer på rundtur med buss fra Brevik via Strømstad. Det blir middag i andre etasje på Høk før de blir kjørt pent hjem igjen.

Nede i kroa er det stadig renn av folk som bestiller dagens eller noe av det andre de har på menyen. Inne på kjøkkenet er en av servitørene opptatt med å steke bondeomeletter med potet og purre, som også står på menyen.

Saken fortsetter under bildene.

DAGENS: Torsdager serveres det duppe med flesk og pølser, med dessert og kaffe.

DAGENS: Torsdager serveres det duppe med flesk og pølser, med dessert og kaffe.

Håvard Sæbø

DAGENS: Torsdager serveres det duppe med flesk og pølser, med dessert og kaffe.

DAGENS: Torsdager serveres det duppe med flesk og pølser, med dessert og kaffe.

Håvard Sæbø

– Har dere mye stamgjester her?

– Ja, vi kjenner de aller fleste som er innom, svarer Elena, som sier at søndagene er det tre ganger så mye folk der til middag. Og de har bare stengt i jule- og nyttårshelga. Ellers er det åpent.

I hele sommerhalvåret er det hver torsdag også MC-treff på kroa. Opptil 150 motorsykler fyller da parkeringsplassen utenfor.

Inne i anretningen står to av servitørene og legger pålegg på smørbrød. De lager matpakker til neste dag til bygg- og anleggsarbeidere som bor på motellet. Seks til åtte brødskiver i hver pakke trengs for folk som har tunge jobber utomhus.

Saken fortsetter under bildet.

MATPAKKER: Arbeidsfolkene som bor på motellet får ferdig smurte brødskiver med seg på jobben.

MATPAKKER: Arbeidsfolkene som bor på motellet får ferdig smurte brødskiver med seg på jobben.

Håvard Sæbø

De får frokost fra klokka seks, men det er det sjefen som tar seg av, forteller Elena, og legger til at det er sjefen som skreller poteter også.

Høk Kro og Motell ligger langs den gamle E6, men er vanskelig å overse om man følger skiltene fra den nye europaveien. For det er ille bra skilta!

TRADISJONSMAT: Høk Kro og Motell serverer hjemmelaget mat til en rimelig penge, og er et populært spesested både blant stamgjester og veifarende langs E6 i Østfold.

TRADISJONSMAT: Høk Kro og Motell serverer hjemmelaget mat til en rimelig penge, og er et populært spesested både blant stamgjester og veifarende langs E6 i Østfold.

Håvard Sæbø

Høk Kro og Motell

Etablert i 1966 av familien Løkkevik, som har drevet siden den gang med unntak av en stund på 1980-tallet.

Ligger ca 500 meter fra E6 ved riksvei 118, 15 kilometer fra Sarpsborg, Fredrikstad og Halden.

19 ansatte

Omsetning 2018: Cirka 12 millioner kroner.