JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Peppes Pizza på Aker Brygge:

Sjefen ordnet tariffavtale i rekordfart: – De ansatte ville ha det, og da måtte de jo få det

Noen må streike og bruke måneder eller år på å få tariffavtale. På Peppes på Aker Brygge kom den rekende på en (pizza) fjøl.
Gyda Louise Andresson er daglig leder på restauranten.

Gyda Louise Andresson er daglig leder på restauranten.

Eivind Olai Kristiansen

29.11.2019
09:58
02.12.2019 10:06

helge@lomedia.no

Daglig leder Gyda Louise Andersson var aldri i tvil om at de ansatte skulle få tariffavtale.

– Jeg forsto det slik at de ansatte ville ha det. Og da måtte de jo få det, sier Gyda Louise Andersson til FriFagbevegelse.

p

Egentlig startet det med et pizzamøte hos Fellesforbundet i Oslo, et arrangement som LO i Oslo og Viken arrangerer sammen med Fellesforbundet for å gi informasjon om tariffavtaler og organisering.

Svein Frode Pettersbakken er organisasjonsarbeider i Fellesforbundet avdeling 10 i Oslo, hotell- og restaurant og reiseliv. Han bekrefter at initiativet til det hele kom fra ledelsen selv.

Har skjønt det

7. oktober møtte driftssjefen hos Peppes sentralt, daglig leder og tillitsvalgt fra restauranten på Aker Brygge på pizzamøtet. Allerede 1. desember trer avtalen i kraft.

Pettersbakken kan knapt huske at en slik prosess har gått raskere.

– Peppes har skjønt betydningen av å ha tariffavtaler. Det fører jo blant annet til at de blir mye brukt av fagbevegelsen og Arbeiderpartiet, mener Pettersbakken.

Seks-sju av restaurantene i Oslo har allerede tariffavtaler. Det spesielle her er at det var bedriften selv som ville ha en avtale.

Alle de ansatte var ikke organisert fra før. Nå er flere organisert, men ikke alle.

– Det er en drømmesituasjon at alle er organisert. Det er knapt en realitet noen steder, sier Pettersbakken.

– Snakk om vilje

Rigmor Aasrud hadde tatt med seg en gjeng fra Arbeiderpartiet og la lunsjen til pizzarestauranten for å være med å feire tariffavtalen.

– At flere ser at det er en konkurransefordel å ha tariffavtale og gode arbeidsforhold er veldig viktig. Det viser at man tar ansvar. Og det er interessant hvor raskt det kan gå når man først vil ha det, sier Rigmor Aasrud til FriFagbevegelse.

Fra venstre Rigmor Aasrud, Elise Bjørnebekk Waagen,  Lise Christoffersen, Arild Grande samt Fellesforbundets Svein Pettersbakken spiste lunsj hos Gyda Louise Andersson på Peppes Pizza. De ville feire at restauranten har fått tariffavtale.

Fra venstre Rigmor Aasrud, Elise Bjørnebekk Waagen, Lise Christoffersen, Arild Grande samt Fellesforbundets Svein Pettersbakken spiste lunsj hos Gyda Louise Andersson på Peppes Pizza. De ville feire at restauranten har fått tariffavtale.

Eivind Olai Kristiansen