JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venstres landsmøte:

Trine Skei Grande kritiserer Trygve Slagsvold Vedums EØS-motstand

Det blir verken vekst, utslippskutt eller nytt grønt næringsliv av å melde Norge ut av EØS.
Partileder Trine Skei Grande under Venstres landsmøte.

Partileder Trine Skei Grande under Venstres landsmøte.

Ned Alley / NTB scanpix

08.03.2019
15:50
10.04.2019 20:37

helge@lomedia.no

HELL: Venstre-leder Trine Skei Grande var klokkeklar og landsmøtesalen ga en spontan applaus, da hun holdt talen sin på Venstres landsmøte i Stjørdal.

– Hele næringslivet langs kysten er avhengig av et internasjonalt marked for å få solgt sine produkter. Det å tro at lille Norge skal kunne få en bedre handelsavtale med EU enn dagens EØS-avtale er litt som å tro på julenissen, tannfeen, påskeharen, Ole Brum og ånden i lampen på en eneste gang. Men dette er altså Senterpartiets løsning for å bygge landet: Sette bilen på tomgang og stenge grensene, sa Trine Skei Grande.

– Jeg har sett hundrevis av gründere i øynene, Trygve. Forksjellen på oss to er at jeg tror på dem når de sier at uten EØS så dør bedriftene deres, la hun til.

Les også: Jubeltall for Rødt og Senterpartiet i måling – Venstre til bunns

En evig optimist

Senterpartiet er opplagt blitt en trussel for Venstre. Senterpartiet går til himmels på alle målinger, mens Venstre har sett ett-tallet, mister mange medlemmer og velgere. Men ingen er så optimistisk for framtiden som Trine Skei Grande.

– Jeg skal fortelle dere en ting, som ingen utenfor denne salen vet: Jeg er helt sikker på at vi kommer til å vinne valgkampen til høsten, var hennes avslutning på talen.

Men at det er en utfordring. Ja, det er det.

– En utfordring som akkurat nå kanskje oppleves som litt i overkant stor, men som på ingen måte er umulig. Som vi må løse som et lag. Som jeg lover å hjelpe dere med å løse lokalt. Og som dere må hjelpe meg med å løse: Vi må framsnakke hverandre. Vi må hjelpe hverandre med å vise at Venstre betyr en forskjell. Det er nemlig veldig mye av regjeringens politikk som ville vært annerledes uten Venstre, sa hun.

Les også: Medlemmene rømmer fra Venstre, mens venstresiden vokser

Hun slo et slag for tredelt foreldrepermisjon.

– Som ikke bare er viktig for at så mange barn som mulig skal kjenne begge foreldrene like godt. Som ikke bare er viktig fordi alle fedre fortjener tid alene med barna mens de er små. Men også fordi det fjerner en av de viktigste grunnene til at kvinner sakker akterut på lønn, mener landets likestillingsminister.

Sli skal Venstre løfte seg på målingene:

– Vi må ta større plass i regjeringen. Vi må bygge profiler på de viktigste sakene våre. Vi må spille på lag med lokale kandidater, bidra til at de får løftet sakene sine som de går til valg på. Og vi må være en kanal for å få løst små og store saker som folk og bedrifter opplever som frustrasjoner i hverdagen sin, sa Trine Skei Grande.

Trakassering

Venstre-lederen kommer snart til å legge frem et nytt lovforslag, som gjør at seksuell trakassering i arbeidslivet kan bringes inn for likestillingsnemnda. I dag må alle slike saker gå for retten. Det fører til at det nesten ikke blir noen saker.

– Nå vil vi senke terskelen for å ta det opp, varslet Trine Skei Grande.

Før påske fremmer regjeringen også et lovforslag om at alle barn i hele landet skal få tilbud om gratis leirskole i løpet av barneskolen.

Venstres landsmøte foregår i Stjørdal i Trøndelag, fra 8. til 10. mars.

Les også:

Vedum og Moxnes får best skussmål i ny partiledermåling

«Trine Skei Grande har satt seg selv på oppsigelse»

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
08.03.2019
15:50
10.04.2019 20:37