JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barak lyttet til Jonas

Muligheten for å få lempet på Israels blokade av Gazastripen øker.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har diskutert saken med Israels forsvarsminister Ehud Barak.

– Det pågår en diskusjon i Israel om blokaden av Gazastripen, forteller Støre, etter å ha hatt en lengre telefonsamtale med Barak søndag kveld. Støre snakket deretter med FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Både FN og det internasjonale giversamfunnet er åpne for å bli trukket inn i arbeidet med å lette på blokaden, forteller Støre.

– Det er åpenbart nå et rom for å ta opp blokaden med fornyet kraft og det bruker generalsekretæren for alt det er verdt. Det er tett kontakt mellom FN, kvartetten og Norge som leder giverlandsgruppen for palestinerne (AHLC), sier Støre til NTB.

– Dette er en blokade som rammer sivilbefolkningen brutalt, men som paradoksalt nok heller ikke fungereretter hensikten, sier Støre. Han viser til den store smuglingen som foregår gjennom tunnelene fra Egypt. Men varene som kommer selges ikke fritt.

– Det er en politisk administrert økonomi av Hamas-styret på Gazastripen. Det bidrar til å styrke et styre på Gazastripen som har en atferd vi er meget skeptiske til, sier Støre. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse