JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Nå leder Mats 10.000 medlemmer på fast basis

Mats Monsen ble hentet hjem for å bli nestleder i Fagforbundet Trondheim. Raskt ble han midlertidig leder. Nå er han valgt på «ordentlig» basis.
Mats Monsen er nyvalgt leder for Fagforbundet Trondheim. - blant landets største lokallag.

Mats Monsen er nyvalgt leder for Fagforbundet Trondheim. - blant landets største lokallag.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia

Han må være en av de yngste, og samtidig leder han en av de største lokallagene i Fagforbundet. Mats Monsen er nyvalgt leder i Fagforbundet Trondheim.

Han ledet Fagforbundet Ung, men har sagt at han ble brått voksen da han flyttet hjem til Trondheim sist sommer. Allerede etter to uker som nestleder rykket han opp som leder i Fagforbundet Trondheim. Plutselig ledet han 10.000 medlemmer og en rekke heltids-tillitsvalgte.

På årsmøte denne uka ble han valgt som «fast» leder.

Vil være til stede

– Det er utrolig morsomt å få den tilliten. Jeg setter veldig stor pris på det og ser fram til å sette i gang med arbeidet. Fokuset skal ligge på å bygge et sterkt tillitsvalgtapparat og en fagforening som er til stede og tilgjengelig for medlemmene, sier Mats Monsen til FriFagbevegelse.

Han er klar på at lederjobben på ingen måte er noe one-man-show.

– Vi er veldig mange tillitsvalgte og medlemmer som jobber sammen. Vi har en veldig viktig jobb foran oss fram mot tariffoppgjøret, poengterer Monsen.

Med seg som nestleder har han fått Hege Rovik. Begge de to «toppene» har bakgrunn fra oppvekstsektoren.

Selv er Monsen barne- og ungdomsarbeider, men har jobbet mest innenfor helsesektoren.

Fagforbundet Trondheim har fire frikjøpte tillitsvalgte og en ansatt på kontoret.

Ærefrykt og ydmykhet

29-åringen tar fatt på jobben med ærefrykt og ydmykhet. Samtidig er han spent.

– Selvfølgelig er jeg det. Det er en stor og viktig fagforening med veldig mange medlemmer jeg skal lede. Så det går ikke an å ikke føle på ansvaret. Men jeg vil ikke påstå at jeg er nervøs eller redd for at ting skal gå galt av den grunn. Jeg er opptatt av å gjøre alt riktig, og utvikle meg som leder samtidig som jeg ser fram til å brette opp ermene, sier Mats Monsen.

– Styrken vi har med å være så mange medlemmer gir oss muligheter til å være en viktig faktor i folks liv, uttalte han til FriFagbevegelse da han tiltrådte som midlertidig leder sist høst. Da kom han fra jobben som ungdomsleder i Fagforbundet sentralt.

Et engasjement

Han føler ikke vervet som leder som en jobb, men et engasjement.

Mats Monsen har vært politisk aktiv siden 2009, da han gikk på videregående skole. Han var blant annet fylkesleder for AUF i daværende Sør-Trøndelag. Det var også inngangsbilletten hans til LO.

– Jeg fikk beskjed om at hvis jeg skulle være aktiv i AUF, måtte jeg være fagorganisert, sier Mats Monsen.

Selv om han nå er «voksen-tillitsvalgt» brenner han spesielt for ungdommen.

Annonse

Flere saker

Annonse