JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiet:

Bjørnar Skjæran blir sannsynligvis ny nestleder i Ap

Bjørnar Skjæran fra Nordland er en het kandidat til å bli ny nestleder i Arbeiderpartiet.
Dette kan bli den nye nestlederduoen i Arbeiderpartiet etter partiets landsmøte: Bjørnar Skjæran og Hadia Tajik.

Dette kan bli den nye nestlederduoen i Arbeiderpartiet etter partiets landsmøte: Bjørnar Skjæran og Hadia Tajik.

Nordland Arbeiderparti

15.03.2019
15:34
10.04.2019 20:37

helge@lomedia.no

– Jeg har registrert at et samlet Nord-Norge har foreslått meg, og synes selvsagt det er hyggelig og en stor tillitserklæring. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Bjørnar Skjæran selv til FriFagbevegelse.

Etter det FriFagbevegelse erfarer er det klart at Trond Giske blir erstattet som nestleder på landsmøtet til Arbeiderpartiet i starten av april, og at Bjørnar Skjæran er den eneste reelle kandidaten til å bli innstilt av valgkomiteen.

Det er LO-leder Hans-Christian Gabrielsen som leder valgkomiteen i Arbeiderpartiet. Han vil ikke kommentere arbeidet i valgkomiteen.

Les også: Jubelmåling for Erna Solberg: Nå er Høyre største parti igjen

Er ønskelig

Det har variert hvorvidt Arbeiderpartiet har en eller to nestledere. Når man nå vil fortsette med to nestledere er det ikke fordi man er nødt til det, men fordi det er ønskelig. Det er også blitt en tradisjon etterhvert.

Ettersom to av tre i dagens ledelse er kvinner, Hadia Tajik og Kjersti Stenseng, må en eventuell ny nestleder være en mann.

Terje Aasland er foreslått som ny nestleder fra Telemark, i tillegg til Skjæran.

Med bakgrunn som småbruker, selvstendig næringsdrivende og lokalpolitiker i 28 år, har Skjæran en allsidig bakgrunn. Han har sittet i sentralstyret til Arbeiderpartiet i seks år, og vært fylkespolitiker på heltid siden 2011.

Han regnes ikke for å tilhøre verken Giske- eller Tajik-fraksjonen av partiet.

Les også: Nå tar Jonas Gahr Støre kampen for oljenæringa i Arbeiderpartiet

Samlende kandidat

Det er liten tvil om at Skjæran er en samlende kandidat, og en person som kan utfylle dagens ledertrio. Han er nylig gjenvalgt som leder i Nordland Arbeiderparti, sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre og er en kandidat som hele Nord-Norge står bak.

Det er også klart at partileder Jonas Gahr Støres eget ønske vil tillegges mye vekt. Han skal etter det FriFagbevegelse erfarer ha ingen problemer med å stille seg bak Skjæran hvis det er han valgkomiteen faller ned på.

Les også: Venstre trekker seg fra samarbeidet med Ap i Trondheim – advarer mot økt LO-innflytelse i Ap

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Følg oss på Facebook