JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre-gjesp

En stemme til de blå, er en stemme helt ut i det blå, mener Odd Inge Matre.

Arbeiderpartiet, SV og Sp la tirsdag 4. august fram en felles regjeringsplattform i form av 7 punkter med det politiske grunnlaget for fire nye år i regjering. Statsminister Jens Stoltenberg er stolt over hva de rødgrønne har fått til i regjering, men understreker samtidig at en ikke er i mål og ønsker å fortsette en politikk i retning av mer rettferdighet og mer fellesskap.

Dette faller Høyres leder, Erna Solberg, tungt for brystet som karakteriserer de rødgrønnes regjeringsplattform for et «selvgodt gjesp og en klar avskjedssøknad». Men hva har Høyre å komme med som alternativ til de rødgrønne? For velgere flest framstår Høyre som et eneste stort gjesp, stormende etter FrP og av og til etter Venstre og KrF. (Klarer ikke å bestemme seg og med stor fare for å forskreve seg). Hvilken plattform går Høyre til valg på? De borgerlige er jo nesten ikke enige om noe som helst, bortsett fra å være imot regjeringen. Det er min sann et tynt grunnlag å gå til valg på. En stemme på de blå, ja det er faktisk en stemme helt ut i det blå; en vet ikke hva en havner opp med til slutt.

De rødgrønne partiene har visst at de kan styre og de har styrt landet godt i fellesskap og i en turbulent økonomisk tid. Sysselsettingen er høy og tross økende arbeidsledighet på grunn av finanskrisen, er den 40.000 lavere enn det den var da regjeringen Stoltenberg overtok etter de borgerlige i 2005. Vi har nå en ledighet på 3,0 prosent. Til sammenlikning er ledigheten i Sverige (borgerlig styrt) på 9,8 prosent og i Finland (borgerlig styrt) på 9,1 prosent (tall fra juni). Ungdomsledigheten i Sverige er enda verre, på over 25 prosent. I Norge er den under 10 prosent. Å fortsatt bekjempe arbeidsledigheten og å sike sysselsettingen er jobb nr. 1 for den sittende regjering. Men den økonomiske usikkerheten er ikke over og det siste landet nå trenger er eksperimenter og kaos fra borgerlig side. Godt valg alle sammen!

LO-Aktuelt nr. 12/2009

Annonse

Flere saker

Annonse