JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Det er mange grunner til at SL klinger riktig for meg

Det var på grunn av Skolenes landsforbund (SL) Brith Antonsen (58) ble lærer. Nå er hun ny leder for SL-klubben på Bodin videregående skole og maritime fagskole i Bodø.
Brith Antonsen (58) er yrkesfaglærer og SL-plasstillitsvalgt på  Bodin videregående skole og maritime fagskole i Bodø.

Brith Antonsen (58) er yrkesfaglærer og SL-plasstillitsvalgt på Bodin videregående skole og maritime fagskole i Bodø.

Sidsel Valum

sidsel@lomedia.no

– Klubben er viktig for medlemmene våre, ikke minst når det gjelder å få informasjon, sier Brith Antonsen.

Hun ble valgt som klubbleder for SL-klubben med åtte medlemmer på Bodin videregående skole og maritime fagskole i vår. Nå jobber hun for å skape ny aktivitet i en klubb som nærmest har ligget brakk.

Rustet seg til oppgaven på tillitsvalgt-kurs

Brith Antonsen deltok på tillitvalgtskurs for nye SL-tillitsvalgte i Oslo i september for å ruste seg til oppgaven.

– Jeg har aldri vært tillitsvalgt før, så det var veldig nyttig. Nå forbereder jeg klubbmøte i november, sier hun i slutten av september.

Bodin videregående skole og maritime skole er den nest største videregående skolen i Bodø med rundt tusen elever. Den største er Bodø videregående skole. Brith Antonsen jobbet tidligere som yrkesfaglærer på linjen for frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign på Bodø videregående skole fram til linjen ble flyttet til Bodin videregående skole og maritime skole for fire år siden.

Ble lærer på grunn av SL

Brith Antonsen er født og oppvokst i Bodø, hvor hun fortsatt bor sammen med ektemannen og hvor også den yngste av de fire sønnene deres på 32, 29, 25 og 24 år delvis bor mens han studerer. Hun har svennebrev som frisør og jobbet som frisør i rundt femten år før hun i år 2000 fikk sin første lærerjobb som vikar.

Det var på mange måter SL som førte henne inn i læreryrket. Det var den mangeårige SL-tillitsvalgte Ninni Jensen som trengte vikar når hun var i Oslo på ulike møter i forbundsstyret og andre sentrale organer i SL.

– Det var veldig tilfeldig at jeg ble lærer. Ninni ringte meg da jeg var hjemme i mammaperm med den yngste sønnen vår. Jeg begynte å vikariere for henne. Det økte på, og vi ble gode kolleger. Siden har jeg aldri sett meg tilbake, forteller hun.

– Det var også hun som vervet meg til SL. Men jeg har aldri vært i tvil. Det er mange grunner til at SL klinger riktig for meg, ikke minst når det gjelder det politiske grunnsynet til forbundet. Jeg kan krysse av for alt SL jobber med, sier Brith Antonsen.

I 2010 tok Brith Antonsen sin siste eksamen ved Oslo Met og var ferdig utdannet yrkesfaglærer.

Brenner for faget sitt

Brith Antonsen er representant for SL i Faglig råd for frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign hvor hun har vært med siden 2014. De faglige rådene er rådgivende organ for utdanningsmyndighetene. Hun sitter også i styret til Frisørlærerforbundet.

– Det har vært lærerikt og interessant å være med på Fagfornyelsen. Jeg synes det er utrolig interessant å kunne bidra både med den faglige bakgrunnen jeg har og den pedagogiske erfaringen jeg har, sier hun.

På skolen sin er hun i år kontaktlærer for elever på Vg2 og hun underviser også noen timer i uka på Vg1.

– Nå skal jeg i gang med å arrangere speeddate for elever på Vg2 som skal ut i yrkesfaglig fordypning (YFF), forteller hun.

Frisørsalonger i Bodø og omegn blir invitert til skolen med hver sine stands. Elevene skal gå fra stand til stand og høre om virksomheten i de ulike salongene.

I dette skoleåret har skolen en klasse i Vg2 og to klasser i Vg1 på linjen for frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign. De aller fleste elevene er jenter. Ifølge Brith Antonsen er det i år en gutt på Vg2 og en på Vg1.

– Bedriftene har mangel på lærlinger, så det er lett for de som vil å få jobb, forteller Brith Antonsen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse