JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tanker ved årsskiftet

«Er det for mye å håpe på at EØS-avtalen skal sies opp?»

Ståle Johansen (52) er klubbleder i verkstedklubben ved Kværners verft i Verdal i Trøndelag, for Fellesforbundet.
Ståle Johansen (52) er klubbleder ved Kværner verft i Verdal.

Ståle Johansen (52) er klubbleder ved Kværner verft i Verdal.

Ole Martin Wold

21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:49

anne.siri@lomedia.no

Vi møtte Johansen i juni, da pandemien hadde skapt oljekrise og permitteringer i industrien. Like etterpå ga Stortinget krisepakke til oljenæringen, og bedriften kunne signere storkontrakt. Selv var han sykemeldt som følge av en bicepsavrivning og utbrenthet.

Dette er Ståles egne ord, som fortalt til Anne Siri Renå:

I verkstedklubben her er vi stolte over at vi ble et symbol for leverandørindustrien. Vi snakka hele industriens sak da det stormet som verst. For oss har det gått bra. Da krisepakken var i havn, koblet jeg meg selv helt av, men det kunne jeg ikke gjort uten gode kolleger som stilte opp og overtok arbeidsoppgavene mine.

2020 ble et tøft år. Jeg skulle helt klart vært foruten både den fysiske skaden og utbrentheten. Samtidig har jeg lært hva det vil si å være sykemeldt lenge, jeg kan identifisere meg med dem som plages både fysisk og psykisk, og jeg er bedre i stand til å hjelpe andre.

Bedriften har vært forståelsesfull, og jeg har hatt gode samtalepartnere der og i eget arbeidsutvalg. Nå jobber jeg 40 prosent og er forsiktig med å ta på meg for mange oppgaver.

Folk har ringt og stoppet meg for å prate etter at jeg snakket offentlig om problemene mine. De jeg ikke forventet ville ta kontakt, er nå blant mine beste støttespillere. Jeg får positive tilbakemeldinger på at jeg som klubbleder og som mann er så åpen og på at vi også kan vise sårbarhet og følsomhet.

For bedriften sin del håper jeg at vi i 2021 får mer fotfeste innen fornybar energi, som havvind. Vi må forberede oss på skiftet som kommer.

Personlig ønsker jeg mest av alt å bli frisk nok til å komme tilbake i jobb for fullt. Er det for mye å håpe på at EØS-avtalen skal sies opp?

Tanker ved årsskiftet:

2020 har vært et krevende år for alle. Her tar vi opp tråden med noen av de tillitsvalgte vi har møtt, vi har spurt dem om året som har gått og hva de tenker om det som kommer.

9 tillitsvalgte:

Jeanine Norstad (Skolenes landsforbund)

Natalia Zubillaga (Norsk Tjenestemannslag)

Iftikhar Hussain (Fagforbundet)

Ståle Johansen (Fellesforbundet)

Camilla Hermansen (Handel og Kontor)

Rainer Ingebrigtsen (Fellesforbundet)

Helena Bozicevic (Fellesforbundet)

Anne Rigmor Eliassen (Fagforbundet)

Guri Arna Korstad (Fagforbundet)

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:49