Minoritetsandelen stuper
Andelen studenter med minoritetsbakgrunn ved Politihøgskolen. Bare 22 av 720 studenter (3 prosent) har minoritetsbakgrunn.
Saken oppsummert
Det er en kraftig nedgang fra 2009 da tilsvarende tall var 32 av totalt 552 studenter (seks prosent). Det innebærer at minioritetsandelen på PHS gikk ned med 47 prosent fra 2009 til 2010..
– Politiyrket har ofte lav status blant minoriteter fordi det er lavt lønnet. Derfor velger mange yrker som er bedre betalt, som for eksempel medisin eller jus, sier politistudent Hassan Ali Mirza til Universitas.
Lav status
Mirza går første året på Politihøgskolen og har foreldre fra Pakistan. Han tror både holdninger og foreldrenes ønsker har mye å si for minoritetsungdoms yrkesvalg.
– Politiyrket er høyt respektert blant nordmenn, men det samme gjelder ikke hos minoritetsgrupper fra land hvor politistyrken er korrupt. Ofte har også foreldrenes ønsker mye å si. Mine foreldre stilte seg tvilende til mitt ønske om å bli politi i begynnelsen, sier han og legger til at han ønsker at flere minoritetsungdommer velger politiyrket.
– Hver gang jeg treffer unge minoritetsfolk, snakker jeg med dem om yrket mitt og prøver å få dem til å søke.
Mer kriminalitet
Andreas Adolfsen, leder for studentrådet ved PHS, mener at den lave andelen minoritetsstudenter kan skape grobunn for mer kriminalitet.
Han har selv observert at enkelte minoritetsgrupper er helt fraværende ved skolen.
– Jeg har sett at det er enkelte grupper som ikke er representert i det hele tatt, som for eksempel somaliere. Jeg skulle gjerne visst hvordan man bedre kan rekruttere disse, sier han til Universitas.
Vil ha flere
Ifølge kommunikasjonssjef ved PHS, Torill Gulbrandsen, jobber skolen hardt for å tiltrekke seg flere minoritetssøkere.
– Vi har ansatt en ny politioverbetjent ved seksjon for opptak som selv har minoritetsbakgrunn, og som skal jobbe direkte med å rekruttere flere studenter med minoritetsbakgrunn. Vi har også arrangert ulike informasjonskvelder, sier hun.
– I tillegg skal vi starte opp et nytt studium, «Konflikthåndtering i et flerkulturelt samfunn», som retter seg mot de som allerede er i jobb. (ANB)


Nå: 0 stillingsannonser