JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL og IT Forbundet vedtok nytt handlingsprogram etter stemmetelling

Landsstyret i EL og IT forbundet vedtok tirsdag handlingsprogrammet for inneværende landsmøteperiode. To dissenser om olje- og gassutvinning måtte avgjøres med stemmetelling.
AVSTEMNING: Landsstyret stemte tirsdag over to dissenser i forslagene til nytt handlinsgrporgram for landsmøteperioden 2019 - 2023.

AVSTEMNING: Landsstyret stemte tirsdag over to dissenser i forslagene til nytt handlinsgrporgram for landsmøteperioden 2019 - 2023.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Handlingsprogrammet skulle ha vært vedtatt på landsmøtet i mars, men måtte utsettes til første landstyremøte på grunn av mangel på tid.

Les: Dette var det viktigste som skjedde på EL og ITs landsmøte

Debatten ble imidlertid tatt på landsmøtet, slik at det bare var vedtakene som skulle gjøres nå.

Olje og gass

Størst spenning var knyttet til to dissenser under punktet om miljø og klima, der et mindretall i redaksjonskomiteen ønsket en litt annen formulering enn flertallet.

Begge punktene gjaldt formuleringer rundt fremtidig olje- og gassutvinning på norsk sokkel.

Et flertall i redaksjonskomiteen ønsket formuleringen "selv om det ikke åpnes for nye områder, vil det være høy aktivitet på norsk sokkel i årevis". Et mindretall på fire i komiteen ønsket å droppe den første delen av setningen og nøye seg med "det vil være høy aktivitet på norsk sokkel i årevis".

Landsstyremøtet vedtok å gå inn for mindretallets forslag med 33 stemmer mot 29.

Et flertall i redaksjonskomiteen gikk mot å konsekvensutrede norsk olje- og gassvirksomhet i sårbare områder "for eksempel Lofoten, Vesterålen og Senja, samt Iskanten", mens et mindretall på to ønsket å ta bort "for eksempel".

Landsstyremøtet vedtok denne gangen å gå for redaksjonskomiteens flertallsforslag med 37 for og 24 for mindretallets forslag.

– Beklagelig

– Jeg synes dette er beklagelig, sier Øivind Wallentinsen, leder i Rogaland Elektromontørforening, som presenterte mindretallsforslagene for landsstyret.

– Først og fremst er det beklagelig at man ikke greier å bli enige i en redaksjonskomité etter en landsmøtedebatt der det burde ha vært fullt ut mulig å komme til enighet. Vi som utgjorde redaksjonskomiteens mindretall strakk oss langt for at vi skulle få et handlingsprogram alle våre medlemmer kunne stille seg bak, forklarer Wallentinsen.

– Mange som jobber i oljen og er medlemmer hos oss ønsker i utgangspunktet ingen endringer, Men skulle vi få til en enighet i forbundet måtte vi fire på våre synspukter. Derfor er det trist at vi endte opp med et flertall og et mindretall. Dette er ikke snakk om veldig store forskjeller, men det betyr enormt mye for dem som jobber i denne sektoren, sa Øivind Wallentinsen, da han presenterte forslagene for landsstyret.

– Ligger fast

Leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, mener avstemningen i landsstyret viser at forbundets miljø- og klimapolitikk ligger fast.

– Jeg synes de som har vært uenige i forbundets politikk på dette området har opptrådt konstruktivt både på landsmøtet og her under landsstyremøtet. Jeg er glad for at landsstyret anerkjente den innsatsen de har lagt ned for at vi skulle komme til enighet, sier forbundslederen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse