Fikk fart på vervingen
Fra stillstand og tilbakegang til pen medlemsvekst. Verving handler om å sette av tid og ressurser. Det har Elektromontørenes fagforening fått erfare.
HEDRET: Ververe i elektromontørenes forening Oslo og Akershus, fra venstre med klokka, Asbjørn Ranheim, EDA Strømmen, Øystein Tømmervik, Lefdal, Per Ivar Becker, OUS, Morten A. Svendsen, Caverion Oslo, Jan-Ole Evensen, Elektromontørenes fagforening, Can Andreassen, Totaltek Romerike og Dimitry Tsemetsis, Caverion Jessheim.
Knut Viggen
Saken oppsummert
knut.viggen@lomedia.no
Fagforeningen som organiserer elektromontører i Oslo og Akershus hedret og takket 10 av de beste ververne under en tilstelning på klubbhuset på Oppsal 7. februar. Det markerte et foreløpig høydepunkt i et vervearbeid som har pågått siden august i fjor, men for fullt fra månedsskiftet november/desember og et stykke ut i januar.
Can Andreassen (27) fra Imtech, som også sitter i ungdomsutvalget i foreningen vervet 10 medlemmer i løpet av kampanjen, og totalt 13 medlemmer i fjor. Han vant en helgetur for to til Kiel. Vegard Thomassen fra Totaltek på Romerike havnet hakk i hæl med ni vervinger og vant en Samsung Galaxy. Øystein Tømmervik fra Lefdal, en gammel storverver, ble nummer tre.
Mer synlig
5. august ble Jan-Ole Evensen engasjert av foreningen på heltid, nettopp med tanke på utadrettet virksomhet mot bedrifter og virksomheter med medlemspotensial i de to fylkene. – Vi har vært på en del klubbmøter det siste halve året. Det har handlet om å gjøre fagforeningen mer synlig, og å få klubbene som ikke er oppe og går i dag til å fungere bedre, forklarer Evensen. I verveperioden er to nye klubber etablert og et par nye tariffavtaler er også undertegnet.
Flere uorganiserte
Det er stor aktivitet i byggebransjen i hovedstadsområdet, men graden av organisering er lavere enn mange andre steder i landet. Større innslag av innleie og uorganiserte underentreprenører kan være noe av årsaken.
– Det er en litt annen bedriftskultur i Oslo og Akershus enn la oss si i Hordaland og Sogn og Fjordane. Her er det flere små selvstendige firmaer, mer innleie. Vestpå har du større selskaper og offshorevirksomheten som bidrar godt, sier Evensen.
61 i pluss
Det siste halve året har Elektromontørenes fagforening fått 150 innmeldinger. I forrige uke var foreningen oppe i 89 utmeldinger, slik at man er oppe i 61 i pluss siden august. – De aller fleste av de som slutter går ut av yrket, mener Evensen. Likevel handler mye av vervearbeidet om å unngå at medlemmene forsvinner ut, gjennom for eksempel jobbskifte. Det er stor turnover i løpet av ett år, erfarer Evensen og fagforeningen, som regner med at Elektromontørenes fagforening alene har et potensial på ytterligere 1800 medlemmer.
– Vi har potensiale for flere medlemmer også innenfor de bedriftene der vi i dag har klubber, sier leder i fagforeningen og forbundsstyremedlem i EL & IT Forbundet, Nina Farnes-Hansen.
Verving er viktig i EL & IT Forbundet, selv om 2012 var det store verveåret. Nå er det blitt fart i vervearbeidet i flere distrikt og foreninger. Forbundets målsetning er 40.000 medlemmer i 2015 og ved årsskiftet hadde medlemstallet totalt passert 38.300.


Nå: 0 stillingsannonser