Ungdomsleder Sandra fikk kronprins Haakon ut på byggeplassen
Sandra Åberg Leko ble utfordret av kronprins Haakon til å skrive om hva som er et meningsfylt liv. Da måtte HKH Kronprinsen ut på byggeplassen.
Kronprinsen fikk høre om Sandra Åberg Lekos yrkesstolthet.
Martin Guttormsen Slørdal
Kronprinsen besøkte nylig Trondheim, og la også turen innom det bygget som blir til Nidarvoll barne- og Sunnland Ungdomsskole i januar 2024. Her blir det skoleplasser til tusen elever.
Elektrikerfirmaet Vintervoll har jobbet på dette prosjektet siden 2020.
I sin velkomsttale til kronprins Haakon fortalte Sandra Åberg Leko om følelsen hun fikk av å utgjøre en forskjell i samfunnet da hun ble elektrikerlærling hos nettopp Vintervoll for snart ti år siden.
– Fagarbeideren utgjør en større forskjell enn hva både vi sjøl og andre mennesker tenker om oss. Derfor er det viktig å vise frem og framsnakke faget og utdanningen. Dette er utvilsomt det jeg er stoltest av å ha fått til av å fått til i livet, et fagbrev som elektriker, sa hun til kronprins Haakon.
Framsnakket yrkesfag
Hvert år arrangerer H.K.H Kronprins Haakon konferansen Sikt for unge leder og talenter fra ulike bransjer.
I 2022 var temaet for konferansen hva som gir mening i livet. Det var der ungdomslederen i EL og IT Forbundet ble utfordret av kronprinsen til å snakke om hva som gir mening for henne.
Åberg Leko fortalte kronprinsen hvor stolt hun er av fagbrevet sitt og yrket hennes som elektriker. Det var på bakgrunn av denne konferansen at hun inviterte kronprinsen til byggeplassen utenfor Trondheim.
Kronprins Haakon besøkte også Strinda videregående skole, Sandra Åberg Lekos gamle skole. Her ble kronprinsen ledsaget av elektrofagelevene Daniel Ervik Riiber og Even Holmen Løkken.
Martin Guttormsen Slørdal
Sandra Åberg Leko mener at fagarbeideren fortjener mer anerkjennelse i samfunnet vårt. Mange unge som tar et yrkesvalg i dag, søker seg til høyere utdanning.
– Jeg benytter hver anledning til på framsnakke fag- og yrkesopplæringen. I Norge er det er skrikende behov for mange flere fagarbeidere. Vi lever i et samfunn der mange unge sikter etter å ta lange utdanninger og «å bli noe stort». Hvorfor er det ikke godt nok å bli fagarbeider, spør hun.
Martin Guttormsen Slørdal