JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyres landsmøte 2019:

Høyre sier nei til gratis skolemat og fraværsgrense i ungdomsskolen

Sterke krefter i Høyre ville ha fraværsgrense i ungdomsskolen og tilbud om gratis skolelunsj på alle klassetrinn. Landsmøtet sa imidlertid nei.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Colourbox.com

En omfattende resolusjon om velferd i kommunene ble vedtatt på Høyres landsmøte lørdag.

Et av tiltakene som hadde støtte fra komiteen bak resolusjonen, var å innføre en enkel og sunn skolelunsj på alle skoletrinn. Det ble imidlertid nedstemt av landsmøtet.

Les også: Her stemmer arbeidsministeren for å anerkjenne et uorganisert arbeidsliv

Det ble også finanspolitisk talsmann Henrik Asheims forslag om å innføre fraværsgrense på ungdomstrinnet.

Isteden vedtok partiet at «skoleeiere må sette inn konkrete tiltak for elever med høyt fravær i grunnopplæringen», slik Høyres ordførerkandidat i Gjøvik, Anne Bjærtnes, foreslo.

– Hvis fraværet handler om dårlig mestring av fag og det sosiale, kan vi ikke skyve ansvaret for at vi har en skole som ikke fungerer, over på barn helt ned i tolvårsalderen og plassere en fraværsgrense på dem, sa hun da hun argumenterte for forslaget i forkant av landsmøtet.

Et forslag om å innføre strengere regler for mobilbruk i skolen var også gjenstand for sterk debatt. Tross motstand fra flere ble imidlertid forslaget til slutt vedtatt.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Følg oss på Facebook

Annonse
Annonse