JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lav arbeidsledighet blant folk med mastergrad

Arbeidsledigheten er lav blant de høyt utdannede, ifølge en fersk undersøkelse. – Svært gode tider for dem med en mastergrad, sier utdanningsministeren.
Universitetet i Oslo på Kar Johan.

Universitetet i Oslo på Kar Johan.

Ole Palmstrøm

2,4 prosent av dem som avla mastergraden sin i 2016 er i dag arbeidsledige.

Det fremgår i en rapport utarbeidet av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU). NIFU-rapporten kartlegger arbeidsmarkedssituasjonen to til tre år etter eksamen.

– Det viser at det er svært gode tider i arbeidsmarkedet for dem med en mastergrad, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Utdanningsbakgrunn gir ulike utslag

Om lag 4 prosent av realistene, samfunnsviterne og humanistene er arbeidsledige.

2,5 prosent av sivilingeniørene er arbeidsledige, mens under 1 prosent av juristene og siviløkonomene står uten jobb.

To til tre år etter eksamen er det 36 prosent som rapporterer om at de er overutdannet – en nedgang på 46 prosent et halvt år etter eksamen.

Advarer mot hvilepute

Norsk Studentorganisasjon (NSO) sier at tallene viser at det er god kvalitet på utdanning i Norge, men advarer om å ikke la de bli en hvilepute.

p

– Selv om disse tallene viser en positiv trend, kan vi ikke la de bli en hvilepute for å fortsatt jobbe med å heve kvaliteten i høyere utdanning, skriver NSO-leder Marte Øien i en epost til NTB.

– Arbeidslivet står overfor en stor omstilling, som vil kreve et enda tettere samarbeid mellom høyere utdanning og arbeidslivet for å tilpasse seg fremtidens behov, skriver Øien videre.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse