JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ledere positive til eldre arbeidstakere

I bedrifter med ansatte over 60 år mener lederne at seniorene er gode til samarbeid, problemløsning og produktivitet, viser en undersøkelse.
Eldre i arbeidslivet klarer seg godt, ifølge undersøkelse.

Eldre i arbeidslivet klarer seg godt, ifølge undersøkelse.

COLOURBOX (Illustrasjonsfoto)

Lederne peker også på at seniorene har lavt fravær, vilje til læring, kreativitet og omstillingsevne, melder NRK.

– Denne undersøkelsen bør egentlig legge diskusjonen død, konkluderer direktør Kari Østerud i Senter for seniorpolitikk.

Undersøkelsen er utført av Ipsos og er del av et større prosjekt hvor forskningsinstituttet Nova, Arbeidsforskningsinstituttet, Nav og Senter for seniorpolitikk er med.

Østerud mener undersøkelsen bekrefter at høynet aldersgrense i arbeidslivet i Norge ikke har endret norske lederes positive syn på eldre arbeidstakere.

– De svarer at de ikke opplever det som et problem at aldersgrensen er blitt hevet, at de har eldre arbeidstakere ansatt, og at de kommer til å bli eldre i framtiden. De opplever ikke at de har måttet slite med eldre arbeidstakere som ikke fungerer, og de opplever at de er produktive, lojale og ansvarsfulle når de gjør jobben sin, sier Østerud.

(©NTB)

Pensjonistene taper kjøpekraft for tredje år på rad

Warning
Annonse
Annonse