JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO jubler over at staten beholder kortbanenettet

Stortinget snur og lar staten beholde ansvaret for regionale flyruter. – Fornuften har seiret, sier LO og Norsk Flygerforbund.
(Illustrasjonsfoto)

(Illustrasjonsfoto)

Håvard Sæbø

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Fremskrittspartiet har nemlig sikret flertall for at de såkalte FOT-anbudene tilbakeføres til å være et statlig ansvar. Regjeringen ønsket å la fylkene ta over dette.

– Vi har hele tiden advart mot å splitte opp ansvaret for kjøp av innenlandske flyruter. Det fulgte ingen øremerkede penger med, slik at vi kunne risikert at flyruter ble lagt ned fordi fylker ikke hadde råd til å holde dem i drift, sier Are Tomasgard, LO-sekretær og leder av LO Luftfart.

En seier for fornuften, sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund.

– Vi er selvsagt svært glade for at flertallet på Stortinget har lyttet, og nå reverserer vedtaket. I et land hvor vi bor spredt er et godt transporttilbud helt avgjørende nødvendig for å holde samfunnet og økonomien i gang. FOT-rutene er derfor for viktige til å eksperimentere med, sier Carlsen.

Høyres stortingspolitiker Helge Orten sa tidligere i uken at han var overrasket over at Senterpartiet og Frp ble med på å snu vedtaket. Det fører til sentralisering, sa Orten.

Sp og Frp mente imidlertid at det var for store utfordringer knyttet til at fylkene skulle ta over, og at det kunne føre til et dårligere tilbud.

Annonse
Annonse