JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Boligmarkedet

Dansk forbund bygger boliger til medlemmene sine

I 2024 skal 214 familieboliger og 403 studieboliger til medlemmenes barn og barnebarn stå klare.
Her skal medlemmene til forbundet Dansk Metal ha førsterett på å bo.

Her skal medlemmene til forbundet Dansk Metal ha førsterett på å bo.

Hanna Skotheim

hanna@lomedia.no

Rett ved der hvor det danske forbundet Dansk Metal holder til i København, er det en stor byggeplass. Der bygges det i disse dager leieboliger til forbundets medlemmer. De skal være innflytningsklare i første del av 2024.

Medlemmene i Dansk Metal jobber innenfor industri, transport og IT, tele og medier. Nå skal de få fortrinnsrett på boligene som forbundet deres bygger.

Tøft boligmarked

Da Dansk Metal i 2019 fikk muligheten til å kjøpe tomten rett ved siden av, spurte de hovedstyret i forbundet om de kunne bygge boliger til medlemmene.

Det at København er en by hvor det er svært vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet, var et viktig premiss.

Nå bygges det 214 familieboliger i forskjellige størrelser, samt 403 studieboliger til medlemmenes barn og barnebarn. Det opplyser Torben Poulsen til LO-Aktuelt. Han er rådgiver i Dansk Metal.

Torben Poulsen er rådgiver i Dansk Metal.

Torben Poulsen er rådgiver i Dansk Metal.

Privat

En god investering

«Dansk Metal arbeider hele tiden for å forbedre og utvikle medlemsservicen, samt sikre at medlemmene får verdien av kontingenten», skriver Poulsen i en e-post til LO-Aktuelt.

Samtidig som boligene de bygger er positivt for medlemsservicen, er det også en god investering, ifølge Poulsen. Han mener det er med å styrke forbundets økonomi.

På spørsmål om hvor mye prosjektet koster, svarer Poulsen at de ikke opplyser om hva de investerer i.

«Det vil først fremgå i det første regnskapet etter at alt er ferdig i 2024», skriver han.

Videre opplyser han imidlertid om at prosjektet finansieres gjennom reinvesteringer av forbundets finansielle aktiviteter i tillegg til noe lån.

«Det er ikke brukt midler direkte fra innbetalte kontingenter. Overskuddet fra investeringen returneres til Dansk Metal», skriver Poulsen.

Positiv, men også litt kritisk. Slik stiller Henrik Drivenes seg til det Dansk Metal gjør i Danmark.

Positiv, men også litt kritisk. Slik stiller Henrik Drivenes seg til det Dansk Metal gjør i Danmark.

Martin Guttormsen Slørdal

Inspirerende

Henrik Drivenes, leder av HK Ung i Norge, synes måten det danske forbundet jobber med å sikre bolig til medlemmene sine, er svært inspirerende. Han har selv gått ut og bedt LO stifte et eget boligbyggelag.

– Det er på høy tid at fagbevegelsen i Norge tar grep og jobber for at LOs medlemmer også kommer inn på boligmarkedet, sier Drivenes.

Han er derimot litt kritisk til måten Dansk Metal gjør det på.

– Det er noe hele danske LO burde stå sammen om. Jeg tror man trenger hele LOs styrke for å klare å gjøre en forskjell for arbeidstakerne. Så skal vi gjøre noe lignede i Norge, bør det være under LO-paraplyen.

Warning
Annonse
Annonse