JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil jobbe mindre

Et flertall av barnehageansatte vil starte arbeidsdagen senere og sende barna hjem tidligere enn i dag.

Det viser en undersøkelse fra Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (Nova).

2.500 barnehageansatte har deltatt i undersøkelsen. Deres ideelle arbeidsdag er stikk i strid med det som foreldre ønsker. Foreldre ber om lengre dager i barnehagen, mens de ansatte vil ha kortere dag og senere oppstart for de minste barna, skriver Vårt land.

– Flertallet av de ansatte vil tilby mindre tid i barnehagen enn det foreldrene etterspør, sier Lars Gulbrandsen ved Senter for profesjonsstudier ved Høgskolen i Oslo. Han er en av forskerne bak studien fra Nova.

De ansatte i barnehagene viser økt aksept for tidlig startalder og lengre dager i takt med antall egne barn, år i yrket, grad av utdanning og størrelsen på barnehagen.

Ansatte i basebarnehager, en barnehagetype som består av åpne løsninger og fri bevegelse mellom rom, samt ansatte i private barnehager, er mer positive til å starte arbeidsdagen tidlig og å holde det gående lenger.

Undersøkelsen er ifølge forskerne unik i norsk sammenheng. Kun én gang tidligere har det blitt laget en tilsvarende kartlegging. Det skjedde på begynnelsen av 1970-tallet. Da sa et flertall av de ansatte at barnehager var uegnet for barn under to år. For to- og treåringer burde oppholdstiden være på mellom én og fem timer, mente flertallet av de ansatte den gang. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse