JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Jeg fortjener ros

– På tide at den norske regjeringen støtter selskaper som skaper jobber i Norge.

Det sier Ryanair-sjef Michael O'Leary. Han mener regjeringen snarere bør støtte selskapene enn å henge dem ut på «feilaktig» grunnlag.

I et åpent brev til samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) gjentar O'Leary at påstandene om sosial dumping fra fagorganisasjonen Parat, på vegne av to tidligere ansatte i Ryanair, er helt grunnløse.

– Les også: – Må skatte til Norge

Han står fast på at ansettelsesforhold og avlønningsregler i Ryanair er i tråd med EUs regler for fri flyt av personer og tjenester i internasjonal luftfart, et regelverk han sier Norge har akseptert gjennom EØS-avtalen.

O'Leary kommenterer ikke de siste uttalelsene fra finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) om at de anslagsvis 200 Ryanair-ansatte på Rygge også må betale skatt til Norge så lenge de har fast bosted her i landet, selv om de også betaler skatt til irske myndigheter.

Skatteavtalen mellom Norge og Irland, Ryanairs hjemland, skal imidlertid hindre dobbeltbeskatning. Dette betyr at norske skattemyndigheter godkjenner fradrag for skatt som er betalt i Irland for ansatte som jobber i Norge. O'Leary går ikke inn i denne problematikken, men gjentar at ansatte som opererer Ryanairs irskregistrerte fly, er pålagt å skatte til Irland og ikke til Norge.

Ryanair-sjefen mener at hvis medlemmer av regjeringen heller støtter oppsigelser, lønnskutt og høye priser i et selskap som SAS, er det kanskje på tide at de sier det i full offentlighet.

Ikke grunnlag

- Det er uansett ikke grunnlag for noen boikott av Ryanairs tjenester, når vi gir arbeid til 8.500 personer, i trygge stillinger, med raske opprykksmuligheter, jobbsikkerhet og nylig avtalte lønnsøkninger. Alt dette er i full overensstemmelse med irsk lov og de regler som gjelder i EU, skriver O'Leary.

Han minner om at SAS i 2013 skal fjerne 6.000 stillinger og har kuttet lønningene med 17 prosent.(ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse