– Undergraver integreringen
I forrige uke fikk Foreningen Fredsskolen klarsignal fra regjeringen til å starte opp en muslimsk grunnskole i Oslo.
Saken oppsummert
Nå frykter lokalpolitikere i hovedstaden dårligere integrering.
Et flertall i Oslo bystyre bestående av Ap, SV, Rødt og Fremskrittspartiet gikk imot opprettelsen, men Utdanningsdirektoratet ga likevel skolen grønt lys. Kommunen klaget på vedtaket, men fikk ikke medhold av departementet.
– Regjeringens vedtak undergraver integreringen i Oslo. Jeg synes det er spesielt at kunnskapsministeren overprøver det lokale selvstyret, sier Christian Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant og leder i Oslo Frp til Dagsavisen,
– Det vil skape mer segregering, slik vi allerede ser i Oslo-skolen i dag, sier Tybring-Gjedde.
Knut Even Lindsjørn (SV), leder i Kultur- og utdanningskomiteen Oslo bystyre, er enig med Frp.
– Dette bidrar til å forsterke den allerede segregerte byen, sier Lindsjørn.
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen forteller at søknaden er grundig vurdert i Kunnskapsdepartementet, og at spørsmålet om integreringshensyn og opprettelse av religiøse skoler også er vurdert av lovavdelingen i Justisdepartementet.
– Vi må behandle religioner likt, og vi har i dag 95 kristne skoler og ingen muslimske skoler.
Hun sier at hun ikke ønsker en utvikling der foreldre sender barna sine til religiøse privatskoler ut fra sin egen religiøse overbevisning, men har ikke svar i dag på hvordan hun vil forhindre denne utviklingen.
Før skolen kan starte opp må Fylkesmannen i Oslo godkjenne skoleanlegget og Utdanningsdirektoratet må godkjenne den samlede lærerkompetansen. (ANB-NTB)


Nå: 0 stillingsannonser