JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Broen til framtiden 2020

Barsok vil at LO-forbundene jobber bedre sammen for å få til en grønn og rettferdig omstilling

Kjersti Barsok har hastverk med å skape en mer bærekraftig utvikling. Hun håper resten av LO-familien og politikerne øker engasjementet i samme retning.
ØNSKER HANDLING: – Det grønne skiftet er i gang, men det går ikke fort nok, sier Kjersti Barsok i NTL.

ØNSKER HANDLING: – Det grønne skiftet er i gang, men det går ikke fort nok, sier Kjersti Barsok i NTL.

Ole Palmstrøm

katharina@lomedia.no

– Vi er utålmodige. Nå skjer det bra ting i LO, og det er godt, men NTL kommer likevel til å pushe på, fordi vi mener at den grønne utviklingen bør gå fortere, sier Kjersti Barsok.

Lederen i Norsk Tjenestemannslag (NTL) mener at forbundene i LO burde samarbeide tettere for å utvikle samfunnet i en mer bærekraftig retning. LO organiserer tross alt arbeidstakere i alle deler av arbeidslivet.

NTL er et av de største forbundene i LO med over 50.000 medlemmer.

– Om vi skal lykkes med en grønn og rettferdig omstilling, mener jeg bestemt at LO-fellesskapet må jobbe enda bedre sammen. Uten fagbevegelsen med på laget får vi ikke til de nødvendige samfunnsendringene. Historien har vist oss at vi tross alt har verdens mest omstillingsdyktige industri.

p

Barsok etterspør politisk vilje til å legge til rette for at bedrifter kan satse mer bærekraftig.

– Det grønne skiftet er i gang, men det går ikke fort nok. Fellesskapet skal bære kostnadene, og vi må ha en bred diskusjon om hvordan det skal gjennomføres, sier hun.

NTL jobber for en rettferdig omstilling

Debatten starter – eller skal vi si fortsetter – allerede på fredag 28. februar under Broen til framtiden 2020. Hver vår arrangerer NTL, flere fagforbund, Den norske kirke og en rekke miljøorganisasjoner heldagskonferansen.

I år fyller de hele konferansesalen i Folkets Hus i Oslo, som rommer 600 mennesker. Men de startet opp i det små på Litteraturhuset for sju år siden.

– Vi var veldig spente på hvor mange som ville komme. Men så fylte vi den største salen og streamet konferansen til nabosalen. Til sammen kom 350 mennesker, sier Barsok.

Broen til framtiden er åpen for alle og gratis.

– For hvert år har vi nådd ut til et bredere og bredere publikum, både i fagbevegelsen, men også utenfor. Jeg opplever at konferansen er en relevant arena å delta på, også for partitoppene, sier hun.

Topp og bredde

I år kommer klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) og Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– I starten var holdningene vi ble møtt med ganske annerledes. Folk lurte på hva en klimajobb var, om vi skulle legge ned enkelte næringer og starte opp noe annet, sier NTL-lederen.

p

På ett tidspunkt måtte Barsok, som er Broen til framtidens faste konferansier, øve inn en bevegelse hvor venstre- og høyrehånda gikk opp og ned i motsatt rekkefølge. Hun ville vise at Norge er nødt til å begrense oljeutvinningstempoet samtidig som en bygger opp andre næringer.

– Det er ikke meningen at ansatte i enkelte næringer skal bære kostnadene. Vi skal omstille, og det skal skje rettferdig. Derfor er det så viktig at LO tar ballen. Uten fagbevegelsen med på laget er det vanskelig å få til en bærekraftig utvikling, sier Barsok.

Annonse
Annonse