Nokas-vekter Vegar Felipe Anthun fikk utmerkelse av politiet
Vegar Felipe Anthun, objekt-leder for Nokas ved Sirkus Shopping i Trondheim, har fått overlevert utmerkelsen «Den gylne penn» av politiinspektør Terje Lunde i Trøndelag politidistrikt
Dialog: Vekteren Vegar Felipe Anthun mener dialogen mellom vaktbransen og politiet er særdeles viktig. - Dette samarbeidet er viktig for samfunnet, og kan gjøre tryggheten i hverdagen større for alle og enhver, sier han.
Even Rise/Aktuell Sikkerhet
ane.borrud@lomedia.no
For tre år siden startet politiet og sikkerhetsbransjen i Oslo et pilotsamarbeidsprosjekt. Det har vært så vellykket at prosjektet nå er blitt landsomfattende.
I desember undertegnet sikkerhetsbransjen og politiet i Trøndelag denne samhandlingsavtalen. Et av de viktigste punktene er et malstyrt rapporteringssystem, som skal gjøre det lettere for den private sikkerhetsbransjen og det offentlige å snakke sammen.
«Den gylne penn»
Vekteren Vegar Felipe Anthun har utført rapporteringen så bra at han fikk overrakt utmerkelsen «Den gylne penn» av politiinspektør Terje Lunde i Trøndelag politidistrikt i midten av januar. Utmerkelsen fikk Anthun under et utvidet samarbeidsmøte, der polititjenestepersoner i ulike roller møtte representanter fra Nokas, Securitas og sikkerhetsseksjonen ved St. Olavs Hospital, samt ledere fra vakt og service ved NTNU.
– Vegar Felipe Anthun har gjennom sin rapportskriving utmerket seg med størst progresjon og har åpenbart en god dialog med blant andre senterlederen. Det gir økt kvalitet på den forebyggende tjenesten. Han er en verdig vinner av politimesterens utmerkelse «Den gylne penn», sier Terje Lunde til Aktuelt Sikkerhet.
Stor progresjon
Anthun selv ble overrasket da han ble tildelt prisen.
– Jeg hadde fått tilbakemelding på at rapportene mine var veldig bra, men jeg var ikke forberedt på dette. Det var artig at jeg ble dratt fram på møtet, sier han til Arbeidsmanden.
Ifølge Aktuell Sikkerhet berømmet politiinspektør Lund vekteren for å ha størst progresjon i rapportskriving og at han sørger for de gode og nødvendige dialogene.
Anthun forteller at han har skrevet rapporter lenge, siden han har fagbrev som vekter og vært i bransjen siden 2011.
– Når jeg har fått konkrete tilbakemeldinger fra politiet på hvordan de ønsker at rapporteringen skal være, har jeg gjort mitt beste for å oppfylle det, sier han.
– Veldig viktig dialog
Anthun mener avtalen om samarbeid mellom sikkerhetsbransjen og politiet er ytterst viktig.
– Det er snakk om sikkerheten for borgerne. Dette samarbeidet er viktig for samfunnet, og kan gjøre tryggheten i hverdagen større for alle og enhver.
Han mener samfunnet har endret seg de siste årene.
– Vi ser mange flere hendelser, blant annet på kjøpesentrene. Det dras kniver, og det er regelrette angrep på folk. Politiet gjør en god jobb. Og gjennom vårt samarbeid og den gode kommunikasjonen mellom oss, så står vi styrket.
Vekteren peker på at politiet nå får større kunnskap om hva som skjer i den enkelte bydelene i Trondheim.
– Jo tidligere politiet får beskjed for eksempel om barn eller ungdommer som nasker, jo større sannsynlighet er det for at de kan gjøre grep for å unngå at de havner i et større kriminalitetsbilde senere.
Politiet kan også bli gjort oppmerksom på nye personer som dukker opp på vekternes radar, eller nye trender som kommer innen tyveri.
– For eksempel har vi sett i det siste at det å bruke store brusbeger fra for eksempel hamburgerkjeder, brer om seg.
Han forklarer:
– Da tar tyvene med seg begrene inn i butikken, putter oppi gjenstander som er så små at de får plass, setter på lokket og går ut av butikkene.
– Går du for å beholde pallplassen som beste rapportskriveren også i 2019?
– Absolutt! Men den produksjonen vi har nå er det bare å stå på, ler han.
Dette er en sak fra
Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.