JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

14 300 kroner til oljearbeiderne

Lønnsoppgjøret for oljearbeiderne ble avsluttet i dag med tillegg på 14 300 kroner.

Etter to dagers forhandlinger mellom Oljeindustriens Landsforening og fagforbundene Industri Energi, Safe og Lederne ble resultatet lønnstillegg på 14 300 kroner, samt en økning på to kroner i nattillegget og 50 kroner mer i helligdagstillegg. Industri Energi fikk også gjennomslag for kravet om et rekstra tillegg fordi lønnstilleggene på sokkeloverenskomstene gis senere i året enn tilleggene i LO/NHO-oppgjøret. Dette ekstratillegget ble på 956 kroner.

Ifølge partene skal oppgjøret ha en samlet økonomisk ramme på i underkant av fire prosent, dvs omtrent som i LO/NHO-området.

Trøbbel i oljeservice

Som ved en rekke tidligere lønnsoppgjør var det forhandlingene for de ansatte i oljeservicebedriftene som skapte mest strid. Industri Energi mente lønningene i denne bransjen burde heves mer enn det som tilsvarer resultatet i LO/NHO-forhandlingene for å få lønnsnivået i bransjen til å holde tritt med de øvrige gruppene av sokkelarbeidere. Det sa arbeidsgiverne nei til.

- De bruker makt i et mellomoppgjør til å svekke lønnsnivået i forhold de øvrige sokkelansatte, sier en irritert forbundsleder, Leif Sande, til forbundets eget nettsted.

Han mener arbeidsgiverne legger opp til konflikt i neste års hovedoppgjør.

Siden årets oppgjør er et mellomoppgjør uten streikerett, valgte Industri Energi likevel å godta resultatet, men markerte sin uenighet gjennom en uenighetsprotokoll.

Oljeindustriens Landsforening mener oljeservicearbeiderne ble tilbudt et oppgjør linje med resten av sokkelarbeiderne når en ser ansiennitetstilleggene 1. januar og lønnsoppgjøret per 1. juni under ett.

– Det var synd at vi ikke klarte å bli enige på Oljeserviceavtalen, men det var ikke rom for å gi noe mer, sier OLFs forhandlingsleder, Jan Hodneland.

Nei til pensjonsutvalg

Også krav fra Safe og Lederne om å nedsette et utvalg for å vurdere de økonomiske konsekvensene av pensjonsreformen for oljearbeiderne, ble avvist.

Annonse

Flere saker

Annonse