Tap for EL & IT i Rikslønnsnemnda
Rikslønnsnemnda ville ikke høre på EL & IT Forbundet, og mener kravet om tariffavtale i Atea er urimelig. Spørsmålet nå er om streiken fortsetter.
Saken oppsummert
torgny.hasaas@lomedia.no
Rikslønnsnemnda mener kravet om tariffavtale ikke har tilstrekkelig legitimitet og mangler representativitet blant de ansatte til at Rikslønnsnemnda finner å kunne pålegge virksomheten tariffavtale. De tre nøytrale samt arbeidsgiverrepresentanten stemte for dette, mens forbundsleder Hans Felix utgjorde mindretallet.
Rikslønnsnemndas kjennelse
I sin merknad sier Felix at nemndas kjennelse ikke løser tvisten, men bare gjenoppretter situasjonen fra før Regjeringen grep inn med tvungen voldgift 16. mai.
EL & IT Forbundet sa under prosedyren i Rikslønnsemnda at et slikt utfall ville medføre at streiken fortsetter. De mener at Regjeringas inngripen bare innebærer et midlertidig forbud mot streik så lenge saken er til behandling i nemnda.
Forhandlingsleder i EL & IT Forbundet Jan Olav Andersen sier at Rikslønnsnemndas kjennelse har to vesentlige mangler, For det første løser ikke nemnda tvisten. Det eneste regjeringa har gjort er å innføre to måneders streikeforbud. For det andre stiller Andersen et stort spørsmålstegn ved at Rikslønnsnemnda sier at kravet om tariffavtale mangler tilstrekkelig legitimitet.
Tariffkrav er legitimt
– Et hvert tariffkrav som er framsatt innafor norsk lov og avtaleverket er legitimt.
Dette har også Hans Felix skrevet inn i sin merknad.
– Avgjørelsen fra nemnda er lite prinsipiell og det virker som de ut fra et ønske om å ikke gi oss en tariffavtale, har rasket sammen litt argumenter herfra og derfra.
– Har dere fredsplikt?
– Nei, nemnda slår fast at vi ikke har fredsplikt, men de tar ikke stilling til om vi bare kan fortsette streiken som Regjeringa stoppet 16. mai, eller om vi må gå gjennom hele den faste runden som Arbeidstvisloven tilsier.


Nå: 0 stillingsannonser