JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

22. juli preger kartellkonferansen

Programmet for årets kartellkonferanse på Gol er klart. Veien videre etter terroren 22. juli får en stor plass.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

LO Stats kartellkonferanse på Gol arrangeres i år mellom 22. og 24. november. Den tradisjonsrike konferansen har også i år et mangslungent program, men terroren 22. juli har fått en hel dag.

– 22. juli endret på alt, og terroren har preget oss. Vi sitter i et bygg som ble rammet og flere av forbundene mistet medlemmer denne dagen. Vi kommer ikke til å dvele veldig med detaljene rundt denne dagen, men er mer opptatt av konsekvensene, sier informasjonssjef Stein Erik Syrstad i LO Stat.

Fafo-forskerne Tone Fløtten og Sissel Trygstad leder programmet rundt 22. juli, som har Manifest-forsker Ali Esbati og daglig leder Kristian B. Harpviken i Fredsforskningsinstituttet som innledere. Videre kommer AUF-leder Eskil Pedersen, Høyres Torbjørn Røe Isaksen, generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp og partisekretær Raymond Johansen i Ap til å holde innledninger. Til slutt blir det paneldebatt med deltagerne.

– Vi har utfordret alle innlederne til å heve blikket og se fremover, og gi oss kunnskap og noen visjoner for Norge etter 22. juli, sier Syrstad.

På konferansens andre dag skal inkludering debatteres, med forskningssjef Anne Britt Djuve fra Fafo, forskningsleder Lars Østby i Statistisk sentralbyrå og professor i journalistikk Elisabeth Eide i spissen. Leder Akhenanton Oddvar de Leon i Organisasjon mot offentlig diskriminering skal også dele sitt syn på inkluderingen i Norge.

– Her forsøker vi å få en faktadel, og beretninger fra hvordan vi behandler dette spørsmålet i Norge. Eide har undersøkt hvordan debatten og innvandringen blir speilet i norske medier, og de Leon er en sterk og god stemme som kan si mye om hvordan det er å leve som norsk med innvandrerbakgrunn, poengterer Syrstad.

Videre blir det den klassiske faglig-politiske debatten, der LO-leder Roar Flåthen og statsminister Jens Stoltenberg deltar. Her er det fritt fram for de tillitsvalgte i salen å fronte sine spørsmål til innlederne.

Etter debatten kommer alle statsansattes øverste arbeidsgiver, fornyings- administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud, for å fortelle om hvor vi står og hvor veien går videre for staten.

Torsdag avsluttes med debatt om arbeidstidsordninger, med forskningsleder Torgeir Aarvaag Stokke fra Fafo, visedirektør Anne-Kari Bratten fra Spekter og nestleder Mette Nord i Fagforbundet.

– Arbeidstidsordningene har vært den store debatten i sommer og høst, der det er opplagt at arbeidsgiverne og Høyre-siden kjører et ganske tøft løp, bemerker Syrstad.

Annonse
Annonse